Den där videon ja..

Nu vill jag banne mig att något ska hända! I förrgår kväll så testade jag att spela in en video. Den blev rätt bra men mitt i allt tappade jag bort mig, så nu måste jag göra om den. Haha wonderful... Tänkte ge det en till chans senare ikväll och jag ska inte ge mig förrän den är klar! Så länge som jag skjutit upp den.. Vill ju ha en match nu! Och det är faktiskt svårare än vad man tror att prata in i en kamera. Men många värdfamiljer väljer bara au pairer som har en video. Så det är bara att bita ihop!

Blir sjukligt avis när jag läser på facebook om folk som fått en match redan dagen efter. Åhhh jag vill också... Jag hoppas bara att jag inte är en av dom som får vänta i flera månader innan jag får en match. Jag kommer dö av otålighet.

Kan inte tiden gå? :)

Priser.

Skrev om detta i min andra blogg för ett tag sedan men kan lika gärna skriva det här också. För er som funderar på att åka så kommer det faktiskt att kosta lite, som allt annat gör!



Avbeställningsskydd 375 kr.
Deposition 2 495 kr (vissa slipper det eftersom det dyker upp olika erbjudanden titt som tätt)
Försäkring i 13 mån 5000 kr
Flygbiljetter 1 995 kr
Visum cirka 1 200 kr + resan till Stockholm.
Polisregisterutdrag 172 kr
Internationellt körkort 230 kr
Hälsoundersökning från att vara gratis till att kosta upp till ca 900 spänn, beror på var man bor!

Resväskor
Presenter till värdfamiljen.


OBS. Detta är vad jag kommer betala för. Givetvis skiljer det från person till person eftersom det finns lite andra saker som man kan välja mellan! :)

Har för mig att CC är den dyraste organisationen och SI en av dom billigaste. Men jag vill inte söka med SI eftersom dom bara räknar med 50 timmar av släktingar. Så där försvinner ca 1000 timmar för mig så jag känner att jag inte riktigt vill det. Men det kommer nog bli bra! :)

Från då till nu.

Syftet med denna blogg är helt enkelt att låta mina vänner och släkt här i Sverige hålla koll på vad jag kommer ha för mig under mitt år i usa. Har funderat och kommit fram till att jag vill ha allt au pair relaterat samlat i en blogg. En bonus att man valde ett passande namn också hehe.

Kan ju berätta om hur det gått fram tills nu.

Jag har funderat på att åka iväg och jobba som au pair usa i några år nu. Men det var inte förrän i höstas jag bestämde mig på riktigt. Jag började tänka på min framtid och om vad jag skulle göra efter att jag tagit studenten i juni. Läsa vidare på högskola direkt efter har aldrig varit något alternativ för mig eftersom jag helt ärligt inte orkar just nu. Jag visste i alla fall att jag vill åka utomlands och lära mig flytande engelska och eftersom barn är så jäkla goa kändes au pair som ett perfekt val.

Började läsa en massa bloggar av tjejer och killar som befann sig i USA och blev otroligt peppad så jag klickade in mig på Cultural Care's hemsida och anmälde mig direkt på ett informationsmöte. Jag gjorde ingen större research om de olika au pair organisationer utan det kändes bra med dom helt enkelt. Nu i efterhand har man ju hört en del negativa saker om dom. Men som jag läste någonstans: Det är ju så många som åker med dom och allting kan ju inte bli perfekt. Jag är hittills jätte nöjd med CC. Jättebra kontakt och dom är hur trevliga som helst. :)

Så den 24 oktober (3 dagar efter att jag tagit körkort) körde jag till Kristianstad för gå på mötet och ha min intervju. Det gick hur bra som helst och var inget svårt alls. Dock var jag riktigt seg med min ansökan och skickade inte in den förrens den 2 februari.. Kan ha berott på att jag fortfarande var lite osäker ifall jag skulle göra detta eftersom jag inte fick det stöd jag önskade från vissa. Men jag tänkte helt enkelt att jag ska visa er! Jag KAN. Bara man tror på sig själv så går det. Sen gick jag och postade papprena.

Den 10 februari ringde en tjej från Cultural Care i Stockholm och sa att allt såg bra ut och att jag numera var antagen till programmet! Ansökningarna skulle skickas till huvudkontoret i Boston nästa dag och senast igår fick jag ett mail från Cultural Care Matching Team som skrev att dom just nu letar efter en familj som jag kan matchas med. Jag är peppad till hundra!

(en massa massa papper som man får hemskickat efter man blivit godkänd!)


Mitt preliminära avresedatum är den 2 augusti så jag hoppas på att komma iväg då, eller i alla fall så fort som möjligt i augusti månad. Jag ser verkligen fram emot att spendera ett helt år på andra sidan atlanten. Jag har så länge jag kan minnas velat besöka det landet. Finns så mycket där borta som jag vill se och uppleva så jag längtar verkligen.

Fortsätt gärna läsa!

Välkommen till min nya blogg!

Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0