En kvällspromenad med T.

Långhelg, det uppskattas! Har hängt i Boston, inte gjort något speciellt faktiskt. Steker fortfarande som attan. Blir nästan jobbigt då det är otroligt fuktigt i luften, hujeda.
Tog en promenad med Tina, vi gick upp för en kulle där man kunde sitta och se hela Boston. Jättemysigt att bara sitta där en stund, om man bortser från alla myggen då. Jag älskar Boston. Har bara 2 månader kvar i denna stad. Jobbet är jag så färdig med men åh, fritiden och livet härborta kommer vara jobbigt att lämna. Går allt som det ska så kommer jag tillbaka nästa år, kanske. Annars vet jag att min värdfamilj kommer och hälsar på mig i Sverige nästa sommar :)

Idag stod jag bakom kameran

Låt bilderna tala för sig själva. Har långhelg, jobbar inte fram till tisdag! Spenderade dagen på New Bury och Boylston St. Hur mysigt som helst, med alla människor som är ute. Älskar denna tiden på året. Ikväll ska jag traska över till Tina för lite häng med tjejorna. Vin och chatroulette!? Farlig kombination...

varning för tmi

Vad är detta?
En amerikansk tampong, lol.

Det är inte lätt att hitta vanliga O.B i detta landet kan jag ju tala om. Tog mig ca 10 månader innan jag vågade på mig dom här kan jag ju tala om för er hah. Så ni som inte föredrar den här typen... Ta med er en årsförbrukning av vanliga O.B elleeeer ut med er i alla affärer och leta bland hyllorna, hehe.

Supercuts

Ska ger er ett tips. Vet att många klagar på att det är dyrt att klippa sig här i USA. Men jag som klippte mig idag, betalade 21 dollar, med tip inräknat för att toppa och tunna ut det. Så ett tips är att gå till Supercuts, jag vet att det finns lite överallt men dom är väldigt billiga. 21 är ju lite bättre än 70 dollar som min kompis fick betala, inte så kul!



Värme och playdates

God kväll!
Vad varmt det är - Just nu är klockan 17.08 och temperaturen står på 28 grader. Jag klagar då inte! Har haft en jätte bra dag. Pojkarna hade en playdate med en kompis så dom roade sig själva. Så jag och S lekte hela tiden. Vi spelade Jungle Speed (Bästa.spelet.ever), hoppade på studsmattan, spelade vollyboll och bakade "Cuffins" en kombination utav muffins och cupcake, hehe. Man blir på så bra humör när det är fint väder dessutom. Har gått runt i linne, shorts och flipflop, för en vecka sedan gick jag runt med vårjacka och paraply. Typiskt New England-väder!

Igår tog jag och Caros familj nya au pair, Dannie en promenad. Gick till Newton gränsen (vi bor i Brookline) där dom har så grymt snygga hus. Hade inte tackat nej till att bo i ett där... Eller vad säger ni?

Älskar detta huset, och deras uppfart, och deras bilar, Lexus mhmmm.

Amerikanska hus är mäktiga!

Sooooool!

Mina absoluta favorit solbrillor, Ray-Ban 3025 aviator (large). Tänkte köpa ett par wayfarers nästa vecka.
Sitter i köket och ska strax hämta upp kidsen. Blir nog en jäkligt slappdag! Men eftersom solen äntligen kikar fram efter konstant regnande i en vecka så kommer jag nog tvingas springa rundor med pojkarna och spela basket och baseball... Jag som hellre vill sitta på altanen och chilla medans dom gör sitt. Det steker utomhus med 25 grader!

Armband

Au pair möte idag! Har bara 2 kvar. Galet! Vi gjorde armband i en liten mysig pärlbutik.
Såhär blev mitt haha!

Födelsedagsfirande.

Jag bakade Heike en liten tårta. Kladdkaka , med jordgubbar, vispgrädde och m&m's. Blev en succé hos mina tyskar. Ojoj recept ska tydligen ges osv.

Sjukt fult dekorerad, men den var god i alla fall...
Födelsedagsbarnet! Kul att grädden smälte och allt bara flöt ner... Det var riktigt varmt här i Boston idag!
Njuter i solen med Tina, Rebeca och Heike.
:) Vänner för livet.

Sörjer.

Godkväll. Ska stänga av alldeles strax. Har haft en sån fin kväll med mina vänner. Efter middagen gick jag till Starbucks för att ha lite kaffehäng med Nina och Meli. Dannie och Marla kom också efter ett tag. Satt där till stängning, drog vidare till JP licks för att käka lite glass, usch... blev en latte och en massa glass. Man lever bara en gång antar jag... Hur som. Jag är fortfarande ledsen. Caro åkte idag. Fick en kram när jag lämnade ungarna i skolan. Kan fortfarande inte fatta det, hon är inte längre en au pair... Hon åker hem till Tyskland snart.
Som tur är, kommer jag träffa Caro en sista gång (på ett tag i alla fall) när hennes resemånad är över. Är så ledsen, kommer sakna ihjäl mig efter henne. Världens bästa Caro.
Ska sluta tjata om detta nu, det sjukaste är bara att jag idag insåg att den nästa som åker hem i vårt lilla gäng är jag.

För ledsen för att ge er ett kul inlägg

Så mycket på gång nu alltså. Caro åker hem snart så jag spenderar alla mina lediga minutrar tillsammans med henne! Nya au pairen kom idag. Klockan är 00.30 och jag kom nyss hem från henne efter att ha kollat på två avsnitt av Jersey Shore. Bara henne jag kan kolla det på. Kommer sakna henne så mycket. Ååååhh.. Hate this part. Hon är den första som jag kommit riktigt nära som åker hem. Jag är så himla ledsen. Nu känns det på riktigt, att man ska hem. Hon är den första i vårt lilla gäng. Åh. Nu är jag ledsen.
Här får ni en fin bild på Boston...

20.59

just nu...
Andrea packarN.

Junkfood.

Just nu sitter jag på golvet på gästrummet och kollar på när andrea testar sina kläder från dagens shopping (hon shoppade loss, jag däremot, sparade mina pengar ehe). Efter jag jobbade i en timme i morse stack vi till Harvard Universty i Cambridge, sedan ner till downtown, jag tog tåget tillbaka eftersom jag skulle jobba i några timmar innan jag stack tillbaka. Ska berätta om gårdagen och hela besöket när jag har tid men nu ska jag umgås och kolla på lite film med Andrea.
Jell-o... (btw, svarar på era kommentarer senare!)

I have a visitor from Seattle!

Godkväll! Här står jag och äter en Chocalate chip cookie medans jag väntar på att Andrea ska fixa färdigt sig. Jag är redo att åka in till Boston för att kolla på Blue Man Group och äta middag på Vapiano. Fick sluta tidigare idag också, awesome. Hoppas ni haft en bra kväll!

Get mama a house

Ska visa lite bilder på hus som finns i kvarteret jag bor på! Men jag visar inte bilder på mitt hus, eftersom jag inte riktigt vet om dom tycker det är okej.
Sen mitt i min promenad, såg jag ett JÄTTE SVENSKT hus. Jag blev så glad. Ser det inte svenskt ut?
Men jag måste erkänna, att Amerikanska hus är väldigt fina. Vad tycker ni?

Red Sox game!

I söndags var det dags för ett Red Sox game! Låt bilderna tala för sig själva... Boston Red Sox mötte Minnesota Twins, och vann dessutom (Så klart, ingen tvekan om saken!).
Patriotiska som vanligt!
Jag, Caro, Tina, Heike, Rebeca.

Whale Watching i lördags

Jag har haft en fullspäckad helg! Riktigt kul med många saker inplanerade, roliga dessutom.
På lördagen var det dags för whale watching med Tina och Caro.
På väg till hamnen. Här ser ni The Old State House bland alla nya byggnader. Så typical Boston.
Jag och Caro
Hennes au pair är över nu denna veckan. Och på onsdag nästa vecka börjar hennes resemånad. Sen åker hon hem till Tyskland. Jag är så himla ledsen. Kommer sakna henne något extremt. Vill inte att hon ska åka hem! Hon är en av mina bästa vänner här borta, och vi har spenderat jätte mycket tid tillsammans, våra värdbarn är bästa vänner och hon bor i huset gatan ner. Kommer bli tomt utan henne, världens bästa Caro!
Mina fantastiska tyskar.
EN VAAAAL!
Delfiner!
Om man inte lätt blir sjösjuk så är whale watching något som jag rekommenderar en att göra, riktigt coolt!
Kändes riktigt bra få kolla på dom ute i det fria, och inte instängda i en bassäng eller liknande. Helt underbart.
Så om ni får chansen att göra detta, gör det!

People change

Hjälp! Jag kollade på gamla bilder på Tinas dator. Jag känner inte igen mig själv alls när jag ser tillbaka. Jag har förändrats så mycket utseendemässigt också, inte bara på insidan. Jag såg jätteliten ut innan (så att jag ser äldre t nu är positivt! Till och med min värdmamma som visade en bild hon tog på mig och Tina när vi var i Montreal sa "You look so young! But it was only 8 months ago".

En lillskit in the Old City i Montreal.
Glad 20 åring med otroligt mycket extra livserfarenhet än för 9 månader sedan.
Inte för att någon kommer se någon skillnad, jag gör i alla fall och det är väl huvudsaken!
Konstig känsla när man knappt känner igen sitt gamla jag.

MacBook Pro

Hej mina vänner. Idag tog jag tummen ur röven och tog the T och hoppade av vid Hynes, tog en promenad till Applestore (som här i Boston är Usas största) och köpte mig en MacBook Pro 13 tum.

Hur nöjd är jag!? Asnöjd.
I sverige hade jag fått betala ca 12 000 kr för denna fina pryl. Här i Usa betalade jag bara ca 8000 kr efter skatt (Massachusetts). Så jag sparade en massa pengar, plus det går att fixa svenskt tangentbord utan några extra tillkostnader. Hur bra?
Ett tips är att passa på att köpa en massa elektronikprylar här! Otroligt mycket mer billigare här.
Skabbigaste bildjäveln någonsin, men man är verkligen inte alltid snygg när man jobbar med barn, och dessutom bor på jobbet. Slutade bry mig någonstans i höstas!

Boston dialekten




Hör ni skillnaden mot andra dialekter här i USA? Btw, Ben Affleck är från Boston, Matt Damon också!
Så här pratar många här borta. En av mina värdbarn är extrem! Vad tycks?

En bild till dig Farmor!

Tänkte på farmor direkt när jag fick se denna bilden som min tyska vän Marlena tog på mig i helgen, detta är i Back Bay i Boston, jättefint är det där. Detta är faktiskt gatan där Tom Brady och Gisele Bündchen bor på! Hur som helst trädet i bakgrunden påminner mig om min farmos målningar. Blev lite nostalgisk. Överlevede weekendkursen utan några problem förresten, hade faktiskt det jätteroligt, fick lära mig en massa mer om Boston!

Jag är så fruktansvärt glad att jag hamnade här, i en stad som blivit en av mina favoritstäder någonsin. Denna staden är så speciell, det finns så mycket historia då den är en av USAS äldsta städer, fina vackra byggnader och gator, snällt och trevligt folk (oftast),  ligger vid havet, full med en massa ungdomar då det kryllar av Universitet. Den har sin charm helt enkelt, och dialekten är bäst! New England som Massachusetts ligger i, har en sån fruktansvärt vacker natur. Boston har allting och är i perfekt storlek. Inte lika stressigt som New York t.ex. Jag ÄLSKAR Boston.

Minns när jag var i matchningsprocessen och jag och min vän Johannes pratade, och sa "vad coolt om du hade hamnat i Boston" (då ett jäkligt bra band kommer härifrån). Efter det tänkte jag för mig själv "nej vad häftigt, Boston... har aldrig haft några funderingar om den staden innan" (för jag var helt insatt på New York eller New Jersey hållet. Dagen efter hade jag fått en match i Boston, hur coolt är inte det?! Det var riktigt överraskande faktiskt. 

Alla som bor i närheten av Boston, åk hit och utforska staden, den är helt fantastisk och ni kommer inte bli besvikna!

RSS 2.0