17:48 Resor

Några ställen jag vill besöka innan mitt år är slut.

Seattle, för att hälsa på Andréa.
Chicago.
Los Angeles, för att hälsa på Gabbi och Nana.
San Francisco.
North Carolina för att hälsa på min moster.
Florida för att semestra i Miami.
Las Vegas och Grand Canyon.
Ohio (planerar att göra det med Tina nu i vinter)
Philadelphia för att hälsa på Lollo.
Hmm... Ja vi får se om jag hinner se allt. Behöver tid och pengar..
Men några hoppas jag i alla fall kunna stryka!

17:16 Target



Efter Boston tog jag, tina och Any en spontantripp till Target. Jag älskar Target, best store ever?! Köpte bara lite nödvändiga saker jag behövde som jag inte tog med mig från Sverige. Sen även lite roliga saker till min Scrapbook! Såååååå som ni ser på bilden är jag redo för gymmet. Ska signa in mig på YMCA i Newton så fort jag kommer hem från Kanada på måndag :)

16:29 Fenway Park och House Of Blues

Aldrig att jag tar på mig jeans och tshirt igen på en dag som denna. Jag är sverige-skadad
och inte alls van vid detta väder. haha. Idag har det varit 37 grader.


Igår, (söndag) åkte jag in till Boston med Tina och Any. Meningen var att vi skulle leta upp House of Blues för att kirra biljetter till Jason Derulo och Flyleaf. Meeeen, ja... vad vi inte tänkte på.. var att det var en söndag. Hahaha... CLOSED. Fail. MEN nu vet vi i alla fall vart det ligger! Missade en station och hoppade av i Kenmore när vi skulle av i Fenway, men det visade sig att det var närmare att hitta House Of Blues från Kenmore stationen. Jag börjar lära mig tunnelbanesystemet. Hur enkelt som helst är det ju?!  Så cirka 5 stationer från Chestnut Hill (där jag bor) hoppar man av för att ta sig till House Of Blues. Snacka om att man kommer gå på konserter när det är så enkelt att ta sig dit..

Anyways - precis bredvid House Of Blues ligger Fenway Park! En basebollarena och hemmaarena för BOSTON RED SOX! Egentligen skulle jag gå på en Red Sox match nu i helgen med några au pairer från gatan jag bor på, men eftersom jag ska till Montreal får det bli en annan gång. Ska försöka se en match innan denna säsongen är över i alla fall.




Jag har varit rätt dålig på att uppdatera, men jag försöker så gott jag kan. Kan berätta att min LCC var på besök förra torsdagen. Man ska få alltid få träffa sin LCC inom en vecka efter man anlänt till familjen. Min värdmamma varnade mig innan och sa att hon är en "kvinna som alltid är rak på sak". Och att jag inte ska ta åt mig om hon säger något konstigt. Så efter ett tag frågar min LCC mig om jag surfar runt på amerikanska dejting sajter för att hitta män?! WTF. Jag kunde inte låta bli att kolla på henne som hon vore en idiot och svara: Eh, nej??. Min värdmamma började asflabba. Men allvarligt talat, what?! Tydligen så hade hon frågat dom 2 förra au pairerna samma sak. But still.. Hahaha.



13:26 its a party in the usa


Haha när jag och värdfamiljen var på väg hem från att ha ätit ute i fredags
lyssnade vi på en massa låtar och hade allsång i bilen,
då startar min värdpappa denna låten och säger: This is your song Marie!


I hopped off the plane at LAX
With the dream, my cardigan
Welcome to the land of fame excess
Am I gonna fit in?

Jumped in the cab
Here I am for the first time
Looked to my right and i see the Hollywood sign
This is all so crazy
Everybody seems so famous


My tummy's turnin' and i'm feelin' kind of homesick
Too much pressure and I'm nervous
That's when the taxi man turned on the radio
And a Jay-Z song was on
and the Jay-Z song was on

So I put my hands up
They're playin' My Song
The butterflies fly away
Noddin' my head like yeah
Movin' my hips like yeah

They're playin' my song
And I know I'm gonna be ok


Yeah It's a party in the USA
Yeah It's a party in the USA

 

 

Hahahahahahahah så jäkla klockren!


23:44 new england aquarium


Pingviner :*

Det här var SKITÄCKLIGT. Den vände sig mot oss... och man såg hur han kollade på oss en efter en. Fy fan. Jag hatar hajar.

En inte så levande val. Ser ni akvariumet där bak? Det var flera våningar högt och det fanns alla sorters fiskar i den, till och med sköldpaddor, simmandes tillsammans med hajar och svärdfiskar...

Sköldpaddan Dolly som är gigantisk... synd ni inte kan se hur stor hon egentligen är. Oh my gosh!


Sealshow!

Så... Igår (fredag) åkte jag och familjen in till Boston för att kolla på fiiiiiiiskar och andra roliga djur! Det var trevligt, och det slog mig att jag inte sett en pingvin in real life förrän igår. Söta. Fast även när vi gick runt där och kollade på alla små varelser, blev jag ändå lite ledsen. Alla dom djuren borde vara ute i det fria. Inte instängda i en tank..

23:35 Harvard College



Förra veckan, på lördagen, dagen efter jag kom till Boston tog mina nyfunna tyska vänner, Sarah och Juli med mig till Cambridge för att kolla in Harvard universitetet. Det var riktigt häftigt faktiskt.

Taget från Wikipedia:
Harvard University är USA:s äldsta universitet, grundat den 18 september (8 september enl. g.s.) 1636 i Cambridge (en förort till Boston) i Massachusetts, av regeringen i Massachusetts. Universitet tillhör de högst ansedda i USA, är medlem av Ivy League och har traditionellt utbildat en stor del av USA:s politiska elit, såsom presidenterna John F. Kennedy, Barack Obama och Franklin D. Roosevelt. Även kompositörerna Leroy Anderson, Leonard Bernstein och Serbiens utrikesminister Vuk Jeremić studerade vid Harvard.

23:15 my crib


Här har ni mitt rum, jag har ett eget badrum också, men det orkar jag inte ta kort på. Imorgon ska jag försöka skriva ut bilder sen ska jag börja skrapbooka!

22.50 wardrobe


Welcome to my closet! Dock är detta är inte alla skor och kläder, har en del kläder i tvätten också. Men det ska bli spännande och se hur mycket kläder jag har när jag kommer hem, 50 weeks to go, haha.

Jag försökte.

Har ingen blogglust. Förlåt.

23.12 Godnatt

Playdates och bio har stått på schemat idag. Det regnar fortfarande och nu känner jag faktiskt att jag vill ut! Så snälla skänk oss lite fint väder till Boston.

Anyways, när jag tog barnen till bion och såg Despicable Me, började några bakom mig prata engelska, of course, och jag vände mig om och tänkte: "Whaaaaaaaaaaat? Varför pratar hon engelska?". För några sekunder där glömde jag bort att jag var i USA. Det var en väldigt underlig känsla kan jag tala om för er. Hum.

Fick babysitta (som dom så fint kallar det) nu på kvällen då föräldrarna skulle ut. Så när alla barnen låg i sina sängar var det bara jag och hunden kvar, så jag smsade Tina och hon gjorde mig sällskap. On Demand är AWESOME bara så alla vet. Så Dude Where's my Car fick bli kvällens underhållning.



För övrigt så började vi prata om Kanada och fick plötsligt lite panik... Vi åker nämligen dit nästa vecka (!) och har inte fixat någonting. Har inte fått våra ds-2019 underskrivna, inte kollat in det vi ska göra i Montreal osv. Varför går tiden så fort för!?

22.28 The Cheesecake factory

Jag vet att jag sa att jag inte hade några planer för kvällen, men det ändrades fort. Tina hämtade upp mig för att åka till the T för att träffa Nicola och Julia som stod och väntade. Kul att träffa fler au pairer! Körde till The Cheesecake factory för att äta lite. Jag hade ätit middag här innan jag åkte så det fick bli dessert. Fanns ju otroligt mycket att välja så jag tog något som lät gott....



Detta var vad servitören kom ut med - min reaktion "WHAT?!"
brownie, fudge, chokladsås, grädde, mandel. Sjukt mycket, men sjukt gott. Något av det godaste jag ätit, utan att överdriva. Och jag försökte verkligen äta allt. Men jag fick knappt ner hälften. Så jag delade resten med dom andra. Sen var jag slarvig och tog inga bilder, detta var den enda. Ska bättra mig, för det stället är verkligen sjukt fint, i alla fall här i Chestnut Hill. I like it a lot, och jag tror att jag kommer spendera många kvällar där inne.

Vet ni förresten vad som är jobbigt? Att ge dricks... Jag har skitsvårt för att räkna ut det. Jag har alltid varit dålig på matte och det gör ju inte saken bättre, måste lära mig att räkna ut det... Man vill ju inte vara en snåljåp och man vill ju inte heller ge alldeles för mycket. Man ska ju ge cirka 15-20 % av priset man betalar i dricks. Men... som sagt. Inte så lätt när man har dyskalkyli, nääääää.

Imorgon jobbar jag från 8-15 & 18-21. Godnatt!

17.06 Första jobbdagen

Först av allt. För er som inte vet tar jag hand om:
En flicka på 9 år.
En pojke på 7 år.
En pojke på 5 år.

(Kan tyvärr inte skriva ut namnen men jag funderar på att skriva ut fakenamn så att det blir lite roligare att läsa, eller bara första bokstaven i deras förnamn. Vi får se!)

Idag är det måndag, och idag började jag alltså jobba!
Det var inte så jobbigt i början eftersom mamman var hemma och tjejen som är 9 var på en playdate hos grannen. Så jag och värdmamman och pojkarna körde till banken för att fixa ett amerikanskt konto till mig så att jag kan få min lön osv. Så nu har jag ett konto på Bank of America. Gick smidigt! Begav oss hemåt och jag och lillkillen som är 5 hämtade hem tjejen. Sedan var värdmamman tvungen att sticka iväg till ett möte. Så blev jag lämnad ensam med barnen och vovven. Första dagen och allt, men vet ni vad. Det gick hur bra som helst!

Fixade lunch till dom tre små. Peanut and jelly! Lite jobbigt när man inte riktigt vet vart allt finns i hyllorna. Men det börjar ta sig nu! Dom blev i alla fall nöjda och samtidigt som dom åt lunch så kollade vi ut från köksfönstret när byggarbetarna rev andra sidan av deras hus. Dom tyckte det var sjuuukt spännande, haha!

Jag har nog glömt att berätta att dom håller på att renovera halva sitt hus. Nytt stort kök, play room och vardagsrum ska det tydligen bli och det är klart om ungefär två månader så köket dom har nu är egentligen inte ett kök och det är jätte jätte jätte litet, dom har matbordet i vardagsrummet just nu. Så ni kan föreställa er. Men det kommer nog bli bra när det är klart! Lite jobbigt när man ligger och sover och dom är på övervåningen och bankar och borrar. För dom hörs verkligen!

Efter lunchen begav vi oss ner till källaren eftersom det är där deras temporära play room finns. Det öser ner i Boston så vi hade ingen lust att gå ut och eftersom jag inte kan köra ännu så fick vi spendera dagen inne istället. Byggde med lego och spelade en massa sällskapsspel. Jag tyckte faktiskt det var skönt att vi bara kunde sitta ner och prata med varandra, jag och barnen. Lära känna varandra! Det hade t.ex. varit en annan sak om vi hade kört till en park och dom hade fått springa runt och leka med sina kompisar. Jag har varit så rädd över att dom inte skulle gilla mig eftersom dom har varit lite svåra med dom andra två au pairerna i början. Men det går framåt. Dom verkar gilla mig än så länge. Och den yngsta sprang upp till sin mamma när hon kom hem och sa "Oh i'm having so much fun with Marie!

Nu är jag i alla fall off work och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Folk har bjudit in mig till olika ställen, men ärligt talat är jag dödstrött och fortfarande lite jetlagd. Så jag tror nog bara att jag ska chilla ikväll. Har hållit igång som attan nu i helgen. Så nu ska jag andas ut och försöka smälta allt.

22.52 New York City, del 2


Jag är en sån jäkla nörd, men... National Treasure, någon?


1. Asian food, dom mörka nudlarna skrämde mig, vet inte riktigt vad jag beställde...
2. I kön till Top of the rock.
3. Victoria's Secret.
4. New York view från Rockafeller center!


CENTRAL PARK, aaah kan knappt vänta tills jag strosar runder där i höst...


Guideturen varade i några timmar och efter top of the rock fick vi lite free time in new york city, så jag, nana, natta och Evelina köpte så klart - I <3 New York tröjor, det måste man faktiskt göra första gången man är där. Haha älskar att alla är helt inne i sina kameror.









Times Square! Kan fortfarande inte fatta att jag varit här, så stort!


Har inte varit inne på Forever 21 ännu, ska in där så fort jag kan. När jag har mer pengar att bränna på kläder förstås.


Små kakor :))


Hemgång, alla skulle mötas upp vid empire state building. Det fanns en liten ledsen känsla när man lämnade New York. Åh vilken stad. New York City, i love you!

Så jag borde få ett jäkla pris för denna uppdateringen. Nu har jag typ tagit igen allting. Så kommentera på. Or else, i will be sad. Nu ska jag sova. Min första jobb dag imorgon, 09 - 16.

Godnatt USA, Godmorgon Sverige.

22.16 New York City, del 1

Dag 3 i skolan var egentligen väldigt ointressant, har inte så många bilder från den dagen. Lektioner hela dagen, sedan kom det en äkta polis och pratade med oss om amerikanska lagar. Så att vi är förberedda på vad som kan hända och hur vi ska göra. Han var hur rolig som helst. Jag har ingen bild tyvärr, för min kamera dog när vi satt där inne, tyvärr. Så sjukt typiskt. Men han var exakt som poliserna man sett på film. Och han drack så klart kaffe och hade donuts med sig, som han sedan gav till 2 av oss svenskar ;) Så klart. Han var riktigt rolig, som alla säger. Verkligen!

Så jag struntar i att skriva mer om dag 3, onsdagen alltså och hoppar direkt till New York City-turen! Dag 4.
Detta var något av det bästa jag någonsin gjort. Går inte att förklara känslan när man går runt i Manhattan och ser alla byggnader som man bara sett på film.


Åkte buss in till the city, tog 1 ½ timme, eftersom skolan ligger i Long Island (tänker bara på Everybody Loves Raymond).


Åkte förbi världens största kyrkogård. Den var enorm och tog aldrig slut.


Inne i Manhattan! Yellow cabs!


Körde förbi apple store, nästa gång jag besöker new york ska jag in där och dreggla lite.


Och Juicy Couture... Tyvärr hade vi inte tid att gå i affärerna. Det får bli till nästa gång!


Ni känner kanske igen detta bibliotek från Day After Tomorrow? (Faster och farmor, den filmen vi kollade på när ni var här!)


The Flatiron Building!


Detta var vår guide, hahaha han var svinrolig, han berättade att han har hållt på med stand up comedy så ni kan ju bara tänka er. Rätt chill att han smög iväg med oss till Village.


Empire State Building!



Så... eh ska försöka minnas vad han sa nu. Detta var en känd person, som hade byggt en av dessa stora byggnader i New York. Minns inte vilken, men hur som helst hade han sedan gjutit av sig själv... pretty cool. Som sagt, mitt minne är inte det bästa när det gäller sånt här, haha. Fin staty va? :))


Ground Zero, så för er som inte vet så var det här world trade center stod innan det försvann i september 11 attacken. Nästa år är det 10 år sedan. Sjukt!


Hahahaha var tvungen att lägga in denna bilden för min syrras skull, Men In Black's huvudkontor.
Anyone? Hehe. Där har ni det i alla fall!




Tog färjan över till Staten Island, bara för att se Frihetsgudinnan och det, sen åkte vi direkt tillbaka.


Manhattan!


Statue of liberty!


Fattar inte grejen med att folk säger att det knappt finns några snygga amerikanska killar, ursäkta va?! Jag har sett hur många som helst. Men denna killen tar priset. Attans att jag inte fick någon bild på hans ansikte. För jag hade lust att fråga honom vad han gjorde där när han borde jobba som modell på heltid, mmmm.

Fortsättning följer.


21.07 tisdagen - dag 2


Frukost, nomnom... Försökte vara lite nyttig, detta var mitt bästa försök. Applåder tack.


Lektioner, åååååh dom var sååå långa och dryga. Visst det var väl lärorikt och nyttigt. Men när man är jetlagd blir det rätt så jobbigt faktiskt.


Så här såg klassrummen ut, ugh.




Sen, hade vi som alla andra, arts and craft. Lite inspiration till vad man kan hitta på med sina värdbarn. Vi hade inget speciellt tema. Vissa ska ju t.ex. göra något som relaterar till deras land, men vi skulle göra vaaaaad vi ville. Så detta är mitt resultat. Jag döpte honom till Charlie. Skitful egentligen, så tyvärr ligger han i soporna :(
Ni ser kanske lappen där? Gick till the "Basket Room" och kom tillbaka med detta....


En surprise giftbag från min värdfamilj! Så snällt! Den innehöll det som bilden nedanför visar.



Det här + en Cultural Care tröja. Presentkort på Starbucks, Au bon (?), middag i New York, Guidad NYC-tour, inträde på Top of the Rock (Rockafeller center). Cracker Jack är popcorn doppade i typ.. karamell..nånting? Hur som helst, dom var inte så goda. Inget för mig. Heh. Blev i alla fall så himla glad för detta, så snällt!


Sen hade vi sing-along i den stora aulan, haha det var faktiskt sjukt kul! Vi sjöng små grodorna och vi har en video på de, så sjukt roligt hahaha. Visar er sen när jag fått den.. sjukt rolig... som sagt.


Tror det här var Polen som visade upp deras låt, visa, sång, eller vad man ska kalla det.



Sen ÄNTLIGEN fick jag logga in på facebook för att säga till alla att jag levde. Tacka gud för facebook säger jag bara! Det som var dåligt var bara att internet tog 1000 år eftersom alla satt i datorsalen. I vanliga fall så har man trådlöst internet i lobbyn inne i skolan, men routern var tydligen sönder, vilket var synd. Så alla satt där inne.

20.31 måndag - dag 1

Vi kom till skolan runt 16-17. Vi var väldigt tidiga, det var skönt på ett sätt faktiskt. Fick i alla fall nyckeln till våra rum för dessa 4 dagar. Vi bodde alltså på ett stort gammalt college (jag åker med Cultural Care). Så det var en sådan college känsla man fick. Men, skolan är inte fager, det kan jag lova er. Usch... Riktigt äckligt. Duscharna och toaletterna var vidriga. Usch, inte OK. Men man fick stå ut.


Cafeterian där vi åt frukost, lunch och middag. Väldigt fint in my opinion! Ser ni flaggan? Man ser flaggor ÖVERALLT. Utan att överdriva.


I byggnaden till vänster hade vi lektioner, och även våra rum. I alla fall några av oss. Så det var skönt att vara i samma hus som klassrummen, bara att gå ner en våning!


Här har vi den välkända trappan som typ alla sett. Någon som har det gruppfotot vi tog på trappan? Om någon svensk som var på skolan läser detta, skicka gärna den till mig!

Glömde kanske att nämna att jag delade rum med fyra tyskar... ehm. Ja. Det var ju väldigt roligt. Dom pratade knappt med mig dom första dagarna utan pratade BARA tyska med varandra. Så inte konstigt att man drogs till svenskarna. Sen kunde dom inte sluta prata när man skulle sova, gaaaaah. Tur att jag var dödstrött annars hade dom fått träffa en arg del av mig :)))

Anyways på kvällen när alla hade kommit till skolan, hade vi ett möte i cafeterian. Fick lite info och sådär. Har för mig att vi var över 280 au pairer på skolan och att vi var den största gruppen detta året. Awesome?! Så... bland dom 280 au pairerna fanns det 8 killar, haha träffade en kille uppe på top of the rock som sa; Oh i would want to be one of those guys...

20.13 Flygresan


Ca 02.00 söndag natt lämnade jag Osby, hade följe ner med Sofia (med bilarna), som också kommer från Osby för er som inte vet. Så himla glad att jag har haft henne under dessa dagar. Thank you Sofia!


Jag HATAR att åka små flygplan... åker hellre en jumbo-jet, vet inte varför. Konstigt nog känns det tryggare, haha. Byte i Frankfurt!


Hade som sagt ett byte i frankfurt, det gick bra osv. Inga konstigheter. Så detta var på planet mot New York, mmmmmmm flygplans mat, nom nom nom. Eller inte. Men det gick. Haha.. ser inte så gott ut dock. Sov, läste, lyssnade på musik, pratade med Sofia och dom andra au pairerna, kollade på shrek 3. Katten var hilarious. Fick fylla i lite papper för att komma in i landet osv. Så efter ca 8 timmar? Troooor jag att det var, var vi framme. Det pirrade lite i magen när vi landade och man kunde se USA utanför.


Efter att ha fått pass, visum och ds-2019 kollade var det dags att hämta bagaget med dom andra svenskarna. En av oss, dvs Natta blev av med sitt bagage! aaaah mardröm. Men som tur var fick hon tillbaka det dagen efter. Bilden här är dåligt fotad eftersom jag försökte smyga... he he he.





Massa tyskar.... Ibland kunde man tro att man var i Tyskland, no kidding. Fick i alla fall åka buss till skolan. Chaffören körde som en idiot. Helt sjuk var han. Resan dit var sååååå dryg, men som tur var fanns det så mycket att kolla på!



.... mot training school.
(Ska försöka hitta fler bilder från andras kameror)

17.25 Söndag

Orkar verkligen inte uppdatera om skolan just nu. Så jag tar det senare, men ni kommer få se!

Vart ska jag börjar? Dagen började med att jag gick upp runt 7, tog en dusch i mitt fina badrum, hahaha. Gick upp till dom andra, käkade lite melon och jordgubbar, kollade på icarly. Sedan bar det av till min värdmammas kompis hus där vi skulle käka brunch med hela deras familj. Syftet med detta var att jag och Tina skulle träffas. Så efter typ ett halvårs mailande fick vi äntligen träffas. Awesome! Umgicks lite med våra värdfamiljer och värdbarn. Kollade in deras hus, som för övrigt är som taget ur en amerikansk film. Sedan körde Tina och jag till "the cvs" för att handla lite nödvändigheter, som schampo, tandkräm, tandborste osv. Det behövdes kan jag ju säga!

Åkte hem till mig för att umgås lite, facebooka, kolla på tv, osv. Passade på att skypa lite med mina föräldrar lite. ÄNTLIGEN. Första gången jag pratade med dom sedan jag landade på amerikansk mark om man borster från facebook, haha. Så det var trevligt! (Och eftersom jag vet att ni läser detta så får ni gärna ringa upp min amerikanska mobil någon gång, thanks.)

Any, en tjej från mexico som kom samma dag som Tina, alltså förra veckan, kom hem till mig. Konstigt det känns att säga hem, mitt ställe kanske låter bättre? Sedan körde vi iväg till ett mall där dom bland annat hade Urban Outfitters, Victoria's secret och H&M och en andra massa affärer som än så länge är rätt så okända för mig.

Så här har ni lite bilder, Tina tog fler med sin kamera, men dom har jag inte fått ännu, soooorry!


Regnade i Boston idag, buu.





20.55 Första mötet med värdfamiljen

Förlåt förlåt förlåt för att jag inte uppdaterat!

Men, anyways, jag kom fram till min värdfamilj igår, runt klockan två på eftermiddagen. Var inte alls så nervös. KONSTIGT NOG. Men när bussen svängde in på parkeringen och man såg en massa barn och vuxna stå vid parkeringen blev jag så sjukt nervig! Sen SÅG jag dom. Värdfamiljen som jag bara sett på foton och skype. Där stod dom och väntade. Då slog mitt hjärta i hundra. AH, alla skrek och tog våra väskor. Gick ut, sa hej. Kramades! Det var så... sjukt bara, haha går inte att förklara den känslan! Åkte den korta vägen till huset. Fick se mitt rum, som är awesome, och mitt badrum som också är awesome!

Fick en rundtur i huset, sen när jag satt och pratade med värdmamman så kom Juli, en au pair som bor ett hus emellan och hälsade på. Så snäll, var för övrigt i Boston med henne idag, och en annan tjej! Men det tar vi senare. När värdpappan kommit hem drog jag och värdfamiljen till The Cheesecake facotory och åt, gud vad stora portioner.. Jag kräktes ju nästan, men det var såååå gott! Verkligen.

Kom hem, umgicks lite med dom, dom fick sina presenter! Och jag kan ju bara säga att... eh.. fotbolls tröjorna var en STOR succé. Oh my god. They loved them! Sedan, gick jag ner i mitt rum för att sova lite. För jag var DÖDSTRÖTT. Gud vilken dag liksom! När jag bytt om till pyjamas byxor kommer min värdmamma ner och berättar att ett gäng tjejer (5 st!) som been dying to met me, står där uppe och vill komma ner och hälsa. Så, det var bara att byta byxor! Dom kom ner till mitt rum iaf, och gud alla var så snälla. Fick kramar och allt. Jag blir helt rörd! Pratade lite med dom, sen gick vi alla över till tjejen som kom från österrike och chillade lite. Kollade på Sleepless in Seattle. Pratade osv. Mysigt! Sen traskade jag hem dom 3 minuterna och sov så himla gott.

Vaknade upp, fixade mig. Var så NERVÖS för att gå upp och äta frukost med dom andra, hahaha. Åh, detta har jag och Malin dissukuterat så många ggr. Att gå upp till värdfamiljen andra dagen... HUH! Anyways det gick bra. Fick amerikan pancakes till frukost med jordgubbar och melon. HAHA värdpappan spelade abba, jag dööör. Så klockrent! Barnen hade på sig dom svenska fotbollströjorna dom fick av mig, hahaha. Såååå fina!

Gav oss iväg in till Boston för att åka på en guidad tur i staden med familjen, det var grymt! Boston är så najs, jag gillar det verkligen! Så lugnt, om man jämför med NYC (Det ska jag berätta om i ett senare inlägg). Mötte upp Juli och Sarah som jag träffade kvällen innan, alltså igårkväll. Jag tog en taxi till stället vi skulle mötas upp på. En taxi, helt själv. Ni vet, hoppa in, säga vart man ska, hoppa av, betalar, och säga ; keep the change. Hahahaha. Det var läskigt men ändå så sjukt. Man blir verkligen självständig här borta. Inte så stor grej men ni fattar kanske vad jag menar. Anyways! Shoppade gjorde vi allt. ÄNTLIGEN! Vad jag sett fram emot det. Så fick några saker köpta. Känns som jag knappt fick med mig några kläder.. UGH!


Bild jag tog tidigare idag, Booooooooston! :))))


Kom hem för cirka en timme sedan, nu sitter jag här i min säng framför tvn och har fått internet att funka, SKÖNT. Uppdaterar om, resan,  dagarna i skolan och New York och allt annat senare. Så sjukt mycket att ta in! TTYL.

NEW YORK!

Jag ar antligen framme pa den inte sa fagra skolan! Har precis tagit en dusch, jaklar vad det behovdes, sa kvavt som det ar har. Nu sitter jag och Sofia i datorsalen och forsoker lista ut deras tangentbord. Tar hundra ar att skriva... DET AR VARMT HAR! Det lilla jag sett av New York ar awesome. Langtar till torsdag da vi ska ut pa en NYC tripp! Det ska bli trevligt. Jaklar vad manga tyskar det ar. Har inte traffat mina rumskompisar annu. Jag kom hit forst. Sa det ska bli spannande o se vilka dom ar!

Forresten, att saga hejda till mina smasyskon var nagat av det varsta jag gjort. Rebecca, som ar sju hade ritat en fin teckning gav den till mig vid dorren med tarar i ogonen. Da brast det for mig. Alla borjade stortjuta och nu borjar jag snart gora det igen bara jag tanker pa det. Fy fan.det var inte roligt alls. Jag saknar er sa mycket!

Detta blev ett valdrig osammanhangande blogginlagg. Det far ni sta ut med! Finns sa mycket mer jag vill beratta men det far vanta tills jag ar hos vardfamiljen!

P.S. Min mobil funkar inte har.




Sista inlägget i Sverige.

Så där, nu är det cirka 9 timmar kvar tills vi kör mot Kastrup i Köpenhamn. Är jag nervös? Konstigt nog inte. Väskorna står packade i hallen, och jag är snart klar med min grymma spellista, så att jag har något att lyssna på flyget, haha. Alla papper är organiserade och jag har kollat 10000 ggr så att jag inte glömt något viktigt, som passet och DS-2019.

Sara var här för en stund sedan, lämnade ett brev och sa hejdå. Får inte öppna det förrän jag sitter på flyget. Kommer nog inte ens inte våga öppna det. Usch :( Och när som helst så kommer Ida för att säga hejdå. Detta blir antagligen det sista inlägget jag skriver på svensk mark. Så nästa gång jag skriver är jag i New York!

Lyfter 06.00 från Köpenhamn, landar 07.30 i Frankfurt, lyfter 10.50 och är i New York 13.10 (amerikansk tid). Så tänk på mig när klockan är 19.10 här imorgon ;) haha.

Ha det gött i Sverige, ADIOS!

"Resekit"



Haha fick detta av och Ida och Klara igår när vi alla tjejer träffades för att säga hejdå.

Det vita som ligger i mitten, med en rosett, är en spypåse till flyget. Så klockrent, haha!
Anyways, thank you very much! Kommer inte spypåsen till användning på flyget så kommer den definitivt göra det på bussen till Boston.

Ett riktigt hejdå blev det i alla fall inte för vi bestämdes för att ses en stund imorgon, är inte redo för det ännu...ugh.

Övermorgon & paranteser

Vet knappt ens vad jag ska skriva. Jag är så stressad även fast jag har gott om tid på mig. Är nästan klar med all packning men det känns som man kommer glömma något som man kommer behöva där. Får ångest bara jag kollar på resväskorna. Och jag vill helst undvika övervikt. Orkar inte betala en massa pengar bara för att man råkade stoppa i lite för mycket. Sen hatar jag att packa, det är det värsta jag vet. Så därför ska jag tvinga min mamma att hjälpa mig. Varför kan det inte vara lika roligt som när man var liten? Ehhehe.

Pappa kom hem igår och frågade mig - "Hur känns det nu då? Är du pirrig?"
Mitt svar - "Jag måste vara konstig eller något för jag är inte alls nervös eller pirrig, känns inte som jag ska åka".

Don't get it. Jag tror jag kommer få en chock när jag är i New York tror jag (i övermorgon). Jag har aldrig varit utomlands helt själv (Italien räknas inte) eller så kommer jag vara helt lugn. We'll see.

Ser verkligen fram emot att få träffa värdfamiljen, jag längtar ihjäl mig. Och så klart efter att få träffa alla andra in the neighborhood (kom inte på det svenska ordet..)

Nu ska jag packa vidare. Jag åker imorgon natt!!!!!!!! Hur sjukt är inte det?!

Kanada 3-6 september



Har glömt och berätta att jag fick reda på nu i helgen att jag ska följa med familjen till Kanada, vi ska hälsa på min värdpappas släkt  i Montreal, under Labor Day, alltså den 3-6 september. Det är om mindre än en månad! Visste att jag skulle få följa med dom men inte att det var så snart, galet. Usa och Kanada inom mindre än en månad. Det hade jag inte direkt räknat med, haha. Men det ska bli grymt!

Och vad händer då under den sista veckan?

Imorgon ska jag träffa mina bästa kusiner, säga hejdå.
På torsdag kommer farmor och faster, säga hejdå.
På fredag ska jag mysa med mina bästa tjejer och eventuellt ta en sväng in till Hässleholmsfestivalen, säga hejdå.
På lördag ska jag umgås med min familj,
På söndag ska jag packa klart och göra mig redo inför att flyga och på natten där, säga hejdå.

EN VECKA



HELT INSANE.

I slutet av nästa vecka befinner jag mig alltså i Boston hemma hos min värdfamilj, mitt nya hem för ett år. Jag är så sjukligt nervös. Försöker ta ett djupt andetag varje gång jag tänker på det för att försöka samla mig. Det kommer bli många djupa andetag till kan jag ju säga.

Denna dagen har bara flögit iväg. Har varit i Kristianstad hela dagen och handlat lite saker inför resan, införskaffade mig bland annat en ny adapter och kalender. Och som jag skrev i förra inlägget så träffade jag ju Malin idag, himla trevligt! Seeeeees snart i höst igen :*

Packningsförsöket number one

För tidigt för att börja packa eller? Jag tjuvstartar.

Jag har rensat ut mitt rum, så alla saker som ligger kvar på hyllorna är sakerna som jag ha med mig till USA. Det är tomt. Väldigt tomt. Jag har inga planer på att bo hemma hos mina föräldrar när mitt år är slut. Vart jag tar vägen då är ett problem som jag tar itu med då. Men att bo hemma hos mina föräldrar är uteslutet. Så min syster kommer ta över mitt rum. Nu flyger jag ut från boet, eller något. (Så det är därför det är tomt ;))

Anyway, packningen ja! Har börjat lite smått, jag har fortfarande panik. När jag flög till Filippinerna förra sommaren hade jag 19.9 kg i mitt bagage, då var jag borta i en månad... och det kändes som jag inte hade med mig någonting! Nu ska jag vara borta i ett år.. hur? HUR?!


(HAHA.. och ja jag ska ha med mig några av gosedjuren jag fick på studenten.. ni behöver inte kommentera det)

Det som ni skådar på bilden ingenting av det som jag vill ha med mig. Jag mår typ dåligt bara jag tänker på det. Men ska försöka att inte ta med mig för mycket så att jag kan handla mer kläder där borta sen, he he he.

Imorgon ska jag äntligen få träffa Malin en sista gång innan vi båda far iväg till amerikat! Hon en vecka efter mig :))) Kommer vi har mycket att prata om eller? Jaaaaa!

Schemat för skolan i New York

Tinde ville att jag skulle lägga upp schemat, så här har ni det! Tog inget kort på det eftersom man inte hade sett texten så himla bra. Hoppas detta duger ;)

DAY ONE
All day - Au pair arrivals
Any time 5.30-10.30pm - Welcome orientation and dinner
4.00-8.00pm - Internet

DAY TWO
7.00-8.00am - Breakfast
8.15am - Indroduction Health & Childhood Illnesses
12.00-1.00pm - Lunch
1.00pm Child Safety Awarness & Emergency Procedures
6.00pm - Dinner
7.00pm - International Sing-Along
8.00pm - Internet

DAY THREE
7.00-8.00am - Breakfast
8.15am - The Au Pair as a Role Model, Cooperative learning groups (age specific child development projects)
12.00-1.00pm - Lunch
1.00pm - Child evelopment project group presentations; Childrens activities (arts & crafts/games)
5.45pm - Dinner
7.00pm - Personal Safety Workshop
8.15pm - Internet

DAY FOUR
7.00-8.00am - Breakfast
8.15am - Communication Workshop
10.15am-12.30pm - Building positive self-concept in children, Behavior management strategies, Au Pair stress management
12.45pm - New York City Trip
2.30-6.30pm - Guided tour of New York City
6.30-8.30pm - Free time in New York City
8.30pm - NYC trip buses returns to Oakdale

DAY FIVE
7.00am - Breakfast
8.00am - Departure Meeting
8.30-10.30am - Departures

-
Buss till Boston med Elin.

Internationella körkortet

Idag har jag fikat med Gabbi, min föredetta klasskompis från JB. Det var sista gången vi sågs nu innan hon åker till USA, nu på måndag! Efter skolan ska hon vidare till Los Angeles. 20 minuter från Hollywood. Inte illaaa, så en tripp till Gabbi någon gång under året är redan planerat, hehe.

Kom hem, hämtade posten, såg att mitt internationella körkort kommit. Det gick snabbt, för jag skickade in det i måndags. Det tackar jag för. Så nu har jag alla papper och allt för att resa! Nu jäklar alltså. Låt det bli måndagen den 16 augusti, tack!


Ja, så här ser det ut. Inte mycket att hurra för. Men öppnar man så kan man vika ut en sida och där finns en bild på mig och annan information om mig, en översattning av mitt svenska körkort alltså. (Pappret ni skymtar där bak är schemat för skolan i New York)

1 augusti

Jag åker denna månaden!

Har börjat fundera på vad jag mer ska läsa för kurser på college för att uppfylla mina 6 credits. Det är i alla fall spikat att jag ska gå den där weekendkursen, där man läser om historia och politik osv. Sen åker man på studiebesök till bl.a Niagarafallen och Vita huset i Washington D.C. Då är 3 credits avklarade.

Så för att upfylla dom 3 andra har jag börjat fundera på att läsa franska igen. Jag gjorde det innan, för 100 år sedan. Men allt är ju som bortblåst. Så jag tror det blir så, om jag nu hittar någon bra, och billig kurs (inte harvard). Men det tar jag när jag kommer dit, har trots allt ett år på mig. Haha. Men det är väl en bra plan?

Känns som jag fortfarande har 1000 saker att fixa innan jag åker. Imorgon skickar jag in mitt internationella körkort. Sen MÅSTE jag köpa en adapter, så en runda till Clas Ohlssons får det bli! Och så måste jag säga upp mitt bredband, jag är trög som inte kommit på det förrän nu. Jaaaaja. Och växla mer pengar till dollar. Klippa mig. Bestämma ett datum när folk ska komma (fredagen den 13 blir det nog). Plugga körkortsteori. osv osv osv. Jag bara längtar tills jag sitter på planet för jag är både rastlös och stressad på samma gång. Sjuk känsla.

Börjar med det roligaste..


RSS 2.0