Visum/ambassad/au pair club

Sitter och kollar igenom alla mina tusen papper som jag fick av Cultural Care för ett tag sedan. Eh jo. Först nu slår det mig att jag faktiskt ska åka. Läskig känsla. Det känns mer verkligt nu när studenten närmar sig och jag pluggar som en galning inför allt som ska lämnas in och betygsättas.

Hur som helst! Det jag skulle skriva om var att jag pratade med Kristin på Cultural Care idag! Frågade om visumet och om den Amerikanska ambassaden. Tydligen så tar det ett tag innan jag/vi (som åker runt augusti månad) får våra papper och vår tid på ambassaden eftersom dom ska samla ihop alla Au pairer (som åker runt augusti, haha) så att vi får komma på ett möte hos dom i Stockholm, samt att vi typ... skulle gå till ambassaden samtidigt eller något sådant, jao. Om jag nu förstod det rätt. I alla fall vi skulle bli runt 50 pers som skulle samlas och träffas. KUUUL! :)

Sen har jag även funderat lite om man ska bli medlem i den där "au pair club". Vad det nu egentligen är för något. Stod att man skulle gå in på myISIC eftersom man där kan se vad för saker och affärer man kan få rabatt på osv. Kollade in sidan, men mja har man verkligen någon användning för det? Om någon som redan befinner sig i staterna läser detta. Får ni gärna berätta om ni fått någon användning för detta så kallade club kort.

ttyl.

Bland bergen.



Har slängt iväg några mail till bland annat min värdmamma och en annan au pair (som också är tysk). Anyway, min värdmamma skulle skicka lite bilder på deras andra hus. Yes, tydligen har dom två hus. Det andra huset ligger i bergen, som ligger i västra Massachusetts. Där brukar dom hålla till när barnen har lov eller under helgerna. Huset ligger precis vid en sjö så det ska bli jättekul och se!

Maria har börjat blogga på Amelia.se


Jag hoppas inte att ni missat att Maria Montazami börjat blogga?
(Klicka på bilden för att komma till hennes blogg)

Studenten 2010...

Jag kommer ihåg när man gick ettan på gymnasiet och när man på skolavslutningen såg alla treor som skulle ta studenten. När dom sprang runt i skolans korridorer och öppnade dörrarna till våra klassrum och skrek för full hals och var helt överlyckliga över att dom äntligen fick ta studenten. "För vi ska ta studenten, för vi ska ta studenten, fyyy faaaan vad vi är bra!"  Sen när man gick i tvåan gjorde dom samma sak men istället sjöng dom "Vem vill gå i tvåan nuuu, ingen, ingen!".

Nu när det äntligen är vår tur att få göra samma sak till dom stackars ettorna och tvåorna.  Så visar det sig att alla andra utom vi som ska ta studenten får vara LEDIGA den dagen?! För att vissa lärare (tror jag) ansåg att dom inte hade något att göra i skolan när vi tar studenten. AMEN KUL DÅ?! När vi gick i ettan och tvåan hade vi det jätteroligt den dagen. Fikade, tog fina foton och fick våra betyg...

Varför ska då ettorna och tvåorna plötsligt sluta med det?! Alltså jag förstår mig verkligen inte på mig John Bauer. Att springa runt helt jäkla crazy i skolan har ju liksom varit en sak man sett fram emot när man såg dom andra göra det. "Nästa år är det jäklar i vår tur!". Så plötsligt får inte vi göra det, eller jo visst vi kan ju göra det. Men INGEN kommer ju vara där. Kul. Jätte kul. Verkligen.

En sak som är positivt är i alla fall att studentflak är fixat.
Tack för det.

En smygtitt på min mössa...
49 dagar kvar! ♥


Nattfunderingar

- Det enda jag tänker på är USA.
- Det enda jag pratar om är USA.
- Det enda bloggarna jag läser är skrivna av Au Pairer.
- Det enda jag läser är engelska böcker eller böcker om Amerika.
- Det första jag gör när jag startar datorn är att gå in på Cultural Care's sida på facebook för att läsa vad alla andra au pairer skriver.

Det jag vill komma fram till är att jag är som helt besatt och så fruktansvärt taggad inför mitt äventyr! Jag vill helst åka nu men jag får vänta i 117 dagar först. Denna texten är säkert helt sjukt osammanhängande, men vad spelar det för roll. Klockan är trots allt 00.00 i skrivande stund, jösses.

Från det ena till den andra så har jag kommit på några saker som jag kan köpa till mina tre små söta värdbarn. Till pojkarna som är 5 och 7 när jag kommer ska jag köpa boken Bröderna Lejonhjärta fast på engelska. Jag hoppas dom kommer gilla den. Jag vet inte riktigt om det är deras grej eftersom dom är mest inne i Star Wars och Svamp Bob och såna grejer. Dom älskar Lego dock. Så något Lego relaterat hade kanske varit kul men jag vill helst köpa "svenska" presenter till dom. Har i alla fall bestämt mig för att ge dom en varsin svensk fotbollströja!

Till mina värdföräldrar tänker jag i alla fall köpa en osthyvel! =) Nu skrattar säkert vissa när ni läser detta. Men dom har ju inget sånt där borta i staterna haha! Kanske någon svensk bok eller något fint från Kosta Boda. Jag har i alla fall påbörjat min svenska kokbok som jag ska ge dom! En massa svenska recept som jag älskar. Förhoppningsvis gör dom det också.

Mitt äldsta värdbarn som är en flicka på 9 år. Hon älskar att läsa, så till henne hade jag också tänkt att ge en Astrid Lindgren bok. Mio Min Mio tror jag att hon hade gillat eftersom hon älskar fantasy böcker och är förtillfället helt insnöad i Harry Potter... Men vad mer kan en söt nioårig flicka med bruna lockar som älskar böcker och skolan tycka om för presenter?



Vad har ni tänkt ge era värdfamilj?
Samt är det någon som vet var man kan få tag i fotbollströjor för barn, if sooo please let me know =)

Cultural Care Au Pair Training School August 16-20



Okay, har sökt runt i veckor efter en Cultural Care Au Pair Training School grupp för oss som åker den 16 augusti, på facebook. Har hittat grupper för alla måndagar i augusti förutom måndagen den 16. Så jag tog intiativet och startade en egen, hehe. Here it is. Så åker DU då, gå med i den gruppen! =)

Nu ska jag bara spendera den närmsta timmen med att spamma adressen till alla andra CC grupper dom andra länderna har på fejjan. Ska bli kul, hahaha.

Resebuddie och askmoln

Har äntligen hittat en annan tjej som också åker från Kastrup i Köpenhamn samtidigt som mig. Nämligen Sofia! :D Det är rätt roligt för vi båda bor i Osby (det är inget stort ställe precis..) och har gått i samma skola under högstadiet. Och nu ska vi båda åka som au pairer i USA på samma datum från samma flygplats. Vad är oddsen på det egentligen?! C-r-a-z-y!

Förresten så tycker jag att det där dumma, dumma askmolnet borde försvinna. Ställer ju bara till med en jäkla massa problem. Min klasskompis skulle åkt till Lissabon nu imorgon och massor av au pairer ska åka till USA på måndag (avresor sker på måndagar nästan varje vecka under året). Men.alla.flyg.verkar.vara.inställda. Hade jag varit i den situationen, ja då vet jag inte vad jag hade gjort.

Damn you, stupid askmoln.

LCC

Fick mail från min LCC* idag (Local childcare coordinator). Verkar vara urgullig! Samt en lista på några andra blivande au pairer. Typ alla var tyska förutom nån från Mexico, Ryssland och Colombia. Så jag var den enda svensken i den gruppen hittills. Det gör mig väl inte så jättemycket. Vill prata så mycket engelska jag kan därborta men hade varit kul att ha någon mer svensk. MEN nu så är det ju faktiskt fyra månader kvar och det kommer komma många fler. Så vi får allt se!


* Alla au pairer har en LCC som man kan vända sig till om man får problem med familjen t.ex. Men hon ordnar även möten och aktiviteter med gruppen varje månad så att man kan umgås med andra au pairer.

Bloggsvar.se

Hola! Har fixat en frågelåda i höger menyrad. Det är en rätt smart grej tycker jag, om den nu kommer användas. Haha, det får vi ju se!  Men i den kan man i alla fall ställa frågor till mig. Det kan vara vad som helst. Allt mellan himmel och jord, au pair relaterat som icke au pair relaterat, frågor om mig, vem är jag egentligen? Osv osv, det är upp till er. Det är framför allt en smart grej om det är frågor som inte rör inlägget. Sen kan andra kolla in frågorna som ställts samt svaren av mig.

Bla bla bla nu ska jag inte babbla mer om det, men bara så ni vet. Måste fortsätta med religonen. Har en deadline den 30 april där ALLT i det ämnet ska vara inlämnat... Och jag har inte lämnat in en enda uppgift denna terminen så ni kan ju bara tänka er... Bara 58 dagar kvar till studenten, 58 dagar kvar till studenten, 58 dagar kvar till studenten.

Lite att göra kanske

Boka tid för hälsoundersökning - tänker inte göra det här i Osby i alla fall. NO WAY. Dom tar över tusenlappen! Men jag ska ändå ringa och höra med dom. Pruta lite kanske, eller be min far göra det hahaha.
Besöka tandläkaren - kan bli rääääätttt så dyrt borta i staterna annars!
Fixa med visumpapperna - som jag ännu inte fått. Ehe, när får man dom egentligen? haha.
Fixa internationellt körkort - fast det ska man inte göra förän några veckor innan man åker.
Skicka in kopia på mitt polisregister utdrag - max 3 månader innan man ska åka tror jag det var.
Fundera på presenter - Hummm.

Detta är väl en DEL saker som jag har att göra. Mitt minne är sämre än en guldfisk så detta är vad jag kommer på för stunden. Har i alla fall gott om tid på mig! Fyra månader för att vara exakt! Och idag är det exakt två månader kvar tills vi springer ut. G a l e t är ordet!

P.S. Min värdmamma är så söt och har gett mig en annan au pairs mail adress. Hon kommer bo några hus ifrån mig och kommer komma dit en vecka före mig! Riktigt roligt, och det får ju en bara att längta ännu mer :) Wooohoo!

Konstiga lagar i Massachusetts

Trillade in på en rätt random hemsida. Stod bland annat om olika lagar som vissa länder har. Givetvis USA. Här är några "lagar" som finns i Massachusetts.

  • Det är olagligt att snarka såvida alla fönster inte är stängda.
  • Taxichaufförer är enligt lag förbjudna att ha sex i framsätet under pågående skift.
  • Det är olagligt att ha samlag om man inte först tar ett bad.
  • Det är olagligt att tatuera sig.
  • Det är ett lagbrott att vara medlem i det kommunistiska partiet.
  • Det är olagligt att skrämma en duva.
  • Fiolspel är strängeligen förbjudet. (haha "strängeligen" har man sämst humor eller?)
  • Det är förbjudet att kyssas utanför en kyrka.
  • Lagen säger att det är ett brott att konsumera jordnötter i kyrkan.
  • Bad på söndagar är icke tillåtet.
  • Det är olagligt för kvinnor att på offentlig plats ha klackar som överstiger 7.5 centimeters höjd.
  • Det är ett lagbrott att äga fler hundar än tre.
  • Det är olagligt att köpa, sälja eller inneha vattenpistoler.
  • Att titta in genom fönstret på en bil är strängeligen förbjudet.

HAHAHA jo men hallå, detta måste vara riktigt gamla lagar eller så är det bara bullshit. Men USA har faktiskt en del riktigt sjuka och onödiga lagar, faktiskt. Men dessa var lite extrema... (Nu menar jag inte att jag tror på dom, nähä! Haha, för dem är ju väldigt osannolika!)
Det är olagligt att snarka såvida alla fönster inte är stängda.

Taxichaufförer är enligt lag förbjudna att ha sex i framsätet under pågående skift.

Det är olagligt att ha samlag om man inte först tar ett bad.

Det är olagligt att tatuera sej.

Det är ett lagbrott att vara medlem i det kommunistiska partiet.

Det är olagligt att skrämma en duva.

Fiolspel är strängeligen förbjudet.

Det är förbjudet att kyssas utanför en kyrka.

Lagen säger att det är ett brott att konsumera jordnötter i kyrkan.

Bad på söndagar är icke tillåtet.

Det är olagligt för kvinnor att på offentlig plats ha klackar som överstiger 7.5 centimeters höjd.

Det är ett lagbrott att äga fler hundar än tre.

Det är olagligt att köpa, sälja eller inneha vattenpistoler.

Att titta in genom fönstret på en bil är strängeligen förbjudet.Det är olagligt att snarka såvida alla fönster inte är stängda.

Taxichaufförer är enligt lag förbjudna att ha sex i framsätet under pågående skift.

Det är olagligt att ha samlag om man inte först tar ett bad.

Det är olagligt att tatuera sej.

Det är ett lagbrott att vara medlem i det kommunistiska partiet.

Det är olagligt att skrämma en duva.

Fiolspel är strängeligen förbjudet.

Det är förbjudet att kyssas utanför en kyrka.

Lagen säger att det är ett brott att konsumera jordnötter i kyrkan.

Bad på söndagar är icke tillåtet.

Det är olagligt för kvinnor att på offentlig plats ha klackar som överstiger 7.5 centimeters höjd.

Det är ett lagbrott att äga fler hundar än tre.

Det är olagligt att köpa, sälja eller inneha vattenpistoler.

Att titta in genom fönstret på en bil är strängeligen förbjudet.Det är olagligt att snarka såvida alla fönster inte är stängda.

Taxichaufförer är enligt lag förbjudna att ha sex i framsätet under pågående skift.

Det är olagligt att ha samlag om man inte först tar ett bad.

Det är olagligt att tatuera sej.

Det är ett lagbrott att vara medlem i det kommunistiska partiet.

Det är olagligt att skrämma en duva.

Fiolspel är strängeligen förbjudet.

Det är förbjudet att kyssas utanför en kyrka.

Lagen säger att det är ett brott att konsumera jordnötter i kyrkan.

Bad på söndagar är icke tillåtet.

Det är olagligt för kvinnor att på offentlig plats ha klackar som överstiger 7.5 centimeters höjd.

Det är ett lagbrott att äga fler hundar än tre.

Det är olagligt att köpa, sälja eller inneha vattenpistoler.

Att titta in genom fönstret på en bil är strängeligen förbjudet.

En resväska istället för två

Alltså är det sant? Att man numera bara får ha med sig en stor resväska på 23 kilo istället för två stycken?! Kanske lite tidigt att oroa sig för det.. Men ändå. Jag har inga problem med det inför resan dit.. Men resan hem? Hur ska det gå?! Jag har ingen aning om hur mycket det kostar att shippa hem kläder och saker. För det har jag i alla fall planerat att göra.. Om det inte är för dyrt förstås! Någon som vet hur mycket det kan kosta? Och om det är sant att man numera bara får ha en resväska? Fast det borde egentligen bero på flygbolaget man åker med right? Nåja. Hääär oroar man sig i tid!

Jäklar många frågetecken det blev där.

Au Pair bloggar

(Här är "några" au pair bloggar. Dom flesta av dom följer jag!)

Tjejer som är i USA:

http://alaxvik.blogg.se/ - Colts Neck, New Jersey.
http://jerseeygirl.blogg.se/ - New Jersey.
http://liindgren.blogg.se/ - New Jersey.
http://insidemyhead.blogg.se/ - New Jersey.

http://sandraaandersson.blogg.se/ - Larchmont, New York.
http://johannaupair.blogg.se/ - Latham, New York.
http://moreofmimmi.blogg.se/ - New York.
http://emmabjorklund.blogg.se/ - Staten Island, New York.

http://pilly.blogg.se/ - Los Angeles, California.
http://evelinamariaelly.blogg.se/ - Palo Alto, California.
http://helene10.blogg.se/ - San Francisco, California.
http://kjerrulf.blogg.se/ - San Diego, California
http://emilia1.blogg.se/ - Los Altos, California.
http://uatillusa.blogg.se/ - San José, California

http://andreaengwall.blogg.se/ - Seattle, Washington.
http://sofiesusa.blogg.se/ - Seattle, Washington.
http://aupairadventures.blogg.se/ - Washington DC.
http://martinaaupair.blogg.se/ - Washington DC.
http://fissy.blogg.se/ - Burlington, Vermont.
http://jqinusa.blogg.se/ - Dallas, Texas

http://cillihej.blogg.se/ - Boston, Massachusetts.
http://evauhlin.blogg.se/ - Boston, Massachusetts.
http://liaberg.blogg.se/ Boston, Massachusetts.
http://jsword.blogg.se/ - Boston, Massachusetts.
http://oneyearinboston.blogg.se/ - Boston, Massachusetts
http://aupairelin.blogg.se/ - Boston, Massachusetts

http://lollohellobaby.blogspot.com/ - Dresher, PA
http://hellobaby.blogg.se/ - Stamford, Connecticut.
http://trenollsju.blogg.se/ - Danbury, Connecticut.
http://vanessab.blogg.se/ - Connecticut.

http://lizinamerica.blogg.se/ - Richmond, Virginia
http://sofiaaupair.blogg.se/ -  Virginia,
http://maarieke.blogg.se/ - Annapolis, Maryland
http://sigridiusa.blogg.se/ - Round lake, Illinois


Killar som är i USA:
http://followtk.blogg.se/ - New Jersey.
http://www.joakimk.com/ - Memphis, Tennessee
http://pillerille.blogg.se/ - Chicago.


Blivande au pairer:
http://nathaliesbloggg.blogg.se/ - Hartford, Connecitcut
http://theadventuresoftinde.blogg.se/ - New Jersey
http://wakoo.blogg.se/ - Winnetika, IL.
http://sundaay.blogg.se - Austin, Texas
http://veronikamariagabriella.blogg.se/ - Chappaqua, NY
http://g0lly.blogspot.com/ -

Före detta au pairer:
http://ettlivsomaupair.blogg.se/
http://louisesa.blogg.se/

Hoppas det är ok för alla att jag lägger upp era bloggar, som sagt, ville bara visa vilka jag läser! (: Så om någon vill att jag ska ta bort er så är det bara att säga till så gör jag det direkt!! Om någon vill stå med på listan så att kanske andra hittar till era bloggar, säg till så ordnar jag det lätt som en plätt ;)
http://nathaliesbloggg.blogg.se/

En liten sammanfattning av mitt framtida "schema"

Det kan väl vara intressant att veta? Det hade jag tyckt det hade varit, so here we go!

Klockan 07.00 varje morgon kommer dagen börja med att jag fixar frukost till barnen och packar deras lunch. Sen hjälper jag dom göra sig redo för skolan - hjälper dom borsta tänderna, fixa håret osv.

Klockan 07.45 går jag med dom till skolan som tar 2 minuter (!). Kollade in deras gata på google-maps (streetview). Två hus ligger mellan deras hus och skolan, jag klagar då inte! Sen följer kidsen till deras klassrum en efter en.

Efter det går jag hem och har ledig tid fram till 13.00 då jag ska fixa barnens tvätt tre gånger i veckan. Annars så hämtar jag dom från skolan 14.20. Skjutsar dom till sina aktiviteter, leker med dom utomhus eller inomhus, tar dom till lekplatsen eller fixar playdates med andra, gör roliga och varierande saker med dom helt enkelt! Föräldrarna kommer hem vid 16.00 och 18.00 så oftast slutar jag runt 18.00.

En gång i veckan så kommer föräldrarna äta ute själva och då kommer jag få lägga barnen och passa dom tills föräldrarna kommer hem. :)  Sen är jag oftast ledig på helgerna, men det är klart att någon helg kommer jag få jobba om t.ex. föräldrarna ska iväg någonstans. Det förstår man ju. Sommaren kommer vara väldigt flexibel, eftersom mamman är ledig från juni till slutet av augusti.

Det blir nog bra det här!

Time flies

Förresten, kan ni fatta? Vi är redan i april.
Jag tycker fortfarande det känns som vi firade nyår igår.
Den 16 augusti är här om lite mer än fyra månader.

Madness.

Things to do in the states

Detta är saker som jag vill hinna se och göra under mitt år.



x Se Coheed and Cambria på hemma plan, alltså i New York.
x Gå på en riktig Amerikansk fotball, basket och baseball - match.
x Se en stor hiphop/R'nB artist som typ Jay-Z, Kanye West, Rihanna eller Beyonce.
x Göra en massa saker i New York som att se Times Square, besöka Central Park
och den fontänen i Vänner. Grand Central och en tusen andra saker till.
x Besöka Canada och Niagarafallen.


x Shoppa på Forever 21, Victoria's secret och Hollister.
x Besöka Disney world....
x ... och The wizarding world of Harry Potter.


x Besöka "MacLaren's" baren, ni vet den i HIMYM, den heter tydligen McGee's.
x Åka till Kalifornien och Florida.
x Sen MINST en riktig kändis, Typ Ed Westwick aka. Chuck Bass.
Coolt om man hade sprungit förbi en inspelning av Gossip Girl. Jag hade svimmat hihi.
x Besöka ett Zoo och ett museum.
x Ställa mig på gatan i NY och skrika TAXI!!!


x Se Hollywood skylten!
x Gå på en riktig Amerikansk fest, med röda muggar och hela köret! a lá American Pie.
x Shoppa loss på Wallmart och Target. Och besöka Sears bara för att!

... och listan kommer fyllas på under tiden.

(Fick inspiration från Sofia och Malin.)

RSS 2.0