SWIPE IT.

Idag firar jag 6 veckor i staterna, och under dessa 6 veckorna har jag hunnit samla på mig en del kort...
1. Mitt bankkort från Bank Of America som fylls på med pengar varje torsdag, hehe.
2. Charlie Card, mitt buss och tunnelbanekort.
3. Au Bon Card, resturang som finns lite överallt.
4. Mitt Starbucks kort! :*
5. Bibliotekskort.
6.  J.P licks. Tror jag har 16 dollar på det, som jag kan spendera på glass.
7. Mitt CVS kort - på cvs har dom allt nödvändigt.
8. Mitt poängkort från Sephora, som är en stooooor sminkaffär. Jag älskar den.

Nattlivet i Canada.












Goa nätter!


ladgkaldgk

testestetsetstestestet
setstestestetsetsteste
stetsetst
estestetset
stestestetsetste
stest
etsets
testestetsetstest
estestestestestets
rss-flödet är helt åt helvete, och jag kan inte göra radbrytningar.. HATAR när allt ska krångla ..
testestetsets testestetsets testestetsets testestetsets

Niagara Falls in Canada.

Mitt RSS-flöde på bloggen var tydligen ogiltigt så man kan inte se mina uppdateringar på bloglovin. Det är ju inte så bra, så därför har jag återställt allt i min blogg. Så nu har jag denna extremt fula designen. Fixar det senare!


Folk har frågat vad det är för kurs jag tog. Den kallas för "A Journey Trough North America" på Massbay Community college här i Boston och man kan välja några ställen man vill besöka. Jag valde som ni alla vet, Niagara Fallen på den Kanadesiska sidan. Finns en USA sida också men vem vill ta deeeeen?!

Sen kan man åka till några andra ställen som Washington D.C (funderar på att ta den i vår då dom har en navy-bal haha) Philadelphia, Montréal (Kanada), Quebec City (Kanada). Så man får 3 credits för denna kursen, men då måste man förutom resan ta tre lektioner. Jag kommer ha dom 3 lördagar från 9-15 i slutet av Oktober början av November.


http://www.eastcoastedventures.com/




23:36

Heeeeej heeeeeej blåggeN!

Var precis på väg att logga ut och stänga av för lägga mig och att ta igen all den förlorade sömnen (i Kanada har vi knappt hunnit sova). Hur som helst så klickade jag in mig på min kära blogg och såg att jag nu har 68 prenumeranter på bloglovin. Vad hände?! Har någon länkat mig? Jäklar vilken rolig överraskning i alla fall :)

Det fick mig att bli lite mer motiverad så beredd er på en uppdatering om min helg i Kanada imorgon. Kort sagt - Niagara fallen var jättefint, dock blev jag lite besviken. Men det är absolut värt att besöka! Åk till den Kanadensiska sidan så att ni kan festa. Det gjorde vi och det var ett mycket bra beslut, he he he.

Men mer om det imorgon!



18:57 Kanada nästa vecka!

Fick brev hem från Massbay Community College idag. Nästa vecka på fredag åker jag till Kanada för att besöka Niagarafallen. En weekendtrip för att uppfylla 3 credits + 3 lektioner. Det bästa är att Sofia åker med mig. WOHOOOO :) Tagga utgång på kvällen, hehe.

Vägde mig förresten idag. Jag var jätterädd. För jag har ätit riktigt dåligt sen jag kom hit. Jag menar nu i början måste man ju testa allt. Vill inte veta hur mycket pengar jag lagt på Starbucks.. Men jag har inte gått upp ett kilo. Snarare gått ner?! Jag fattar ingenting.

18:44 Ingen bra start på dagen.

UHH. Jobbigaste morgonen hittills.

Malcolm ville ha med sig sina lego-gubbar till skolan men jag sa direkt nej. Då bröt helvetet loss. Efter många om och men släppte han tillslut sitt lego. Då kom nästa problem - Han vägrade att gå till skolan.

Malcolm: I WISH I WAS THE AU PAIR SO I WOULD'NT NEED TO GO TO SCHOOL. I HATE SCHOOL. WE ONLY HAVE RECESS (rast) IN LIKE.. FIFTEN SECONDS... *Börjar skrika och gråta*



Pratade med honom, medans hans syskon stod och väntade. Till och med Stephanie tjatade på honom "Come on Malcolm, we're gonna be late for school..." Inget funkade. Jag testade att prata lugnt med honom, jag testade att börja gå för att se om han kom efter. Jag testade att räkna till 3. Jag testade allting. Tillslut fick det bli den där - I'm starting to get really angry and i don't like your behavior Malcolm.. This is not acceptable. Till slut, jag vet inte hur. Så kom vi i alla fall iväg. 2 minuter innan dörrana stängdes. Lycka!

Men inte var det över där nej, när vi kom fram började Lukas gråta. AH PERFECT. Han saknade mamma. Behövde uppmärksamhet, efter händelsen med hans storebror. Katastrof. Tillslut efter att jag suttit med honom i klassrummet i fem minuter var det OK. Gick hem dom 300 metrarna. Bytte om och körde till Starbucks. Beställde en latte.

Kunde.äntligen.andas.

Så, varsågoda. Här fick ni en liten glimt av au pair jobbets baksida.

09:28 La Roche-Posay


Testar en ny kanadensisk hudvårdserie. Någon som vet om den är bra, haha?

09.15 Pouchi!

Sötingen som gör mig sällskap varje dag.
Detta är världens snällaste hund. Skojar inte.

Malcolm: Do you have a dog at home in Sweden?
Jag: No, but i've always wanted one.
Malcolm: Rosie can be yours for the year!

Hahahaha, gulli.

23:48 It's fuu?

Så ja, en ny jobbvecka har startat. Idag började jag inte förrän på eftermiddagen, hämtade sex barn från skolan. HERREGUD. Det var lika jobbigt som det låter. Anledningen till varför var att dom har spanska i vårt hus varje måndag. Idag var första gången för mig.

Vi började med att skicka ner Lukas (5 åringen) och hans kompis till lekrummet där deras lärare väntade. Fixade snack till barnen och Stephanie (9 åringen) och hennes vän Hayley gjorde sin homework. Som tur var Caro med mig hela tiden eftersom det var hennes värdbarn som har spanska med dom andra.

Malcolm (7 åringen) och Jesse sprang runt som galningar. Jag fattade verkligen inte vad det var för fel, hade någon gett dom för mycket socker? Dom var helt galna. Gav dom papper och pennor så att dom kunde rita något medans Stephanie och Hayley gjorde läxan.Vet ni vad dom gjorde? En bok.. där det stod "FUUUUU" överallt. Jag blev väldigt misstänksam och visste inte riktigt om Malcolm menade FU som i fuck you eller om det bara var påhittat. För han kan det där ordet. Det vet jag, haha. Hur som helst, var tvungen att fråga honom vad han menade.

Jag: Hey Malcolm, could you just come here for a sec. Can you please explain what this is for me?
Malcolm: It's fuu? Haven't you heard that before? That's our word we just came up. It's like food. *Rycker på axlarna*
Jag: Oh okey.. I was just wondering.
Malcolm: *Springer iväg*

COME ON?! Jag menar, vad ska man egentligen tro? Dom är luriga dom små. 
Hur som helst, resten av eftermiddagen lekte vi bara rundor, jag tog Lukas och Malcolm till en äng bakom vårt hus där dom sprang och gjorde kullerbyttor. Det var hur kul som helst enligt dom. Sedan hoppade vi på studsmattan och spelade basket. Jobbigt man har det om dagarna ;)


Imorgon ska jag skjutsa barnen till deras rock climbing class. Öhm, det ska bli väldigt spännande.. Jag har nämligen ingen aning om hur man kommer dit. Har bara åkt förbi en gång. Men det ska nog gå.


Dags för sängen, godnatt!

23:08 On the radio 24/7

Gyptian - Hold Yuh

Sean Kingston Feat Nicki Minaj - Letting Go



Bruno Mars - Just The Way You Are


3 låtar som jag lyssnat riktigt noga på för att komma på vad dom heter. Det är inte ofta jag gör det ska ni veta. Här behövs inga sledna cd-skivor eller nån inkopplad ipod. Radion här spelar grym musik. Och inte något gammalt schlager skit som hemma i Sverige. Goooo!

22:42 Collegefest & Shopping.

Hej mina fina läsare som fortfarande kikar in fast jag gör världens sämsta uppdatering.

Helgen har varit fin.
Åkte som vanligt in till Boston i lördags. Gud vad jag älskar Boston! Träffade svenska Caroline som jag pratat med på facebook i evigheter, en tjej från australien och en annan svensk tjej som varit här i en vecka mindre än mig. Gick rundor i stan och pratade. Så underbart att äntligen få prata svenska. Testade att käka på Wendy's och chillade vid Boston Common och Public garden. Mysigt! Sprang även på Elin och Ida som jag var på training school samtidigt med. Riktigt roligt, med tanke på hur stort Boston är och att vi bara möts sådär.

Söndagen hade jag inga större planer. Men en av mina grannar, Sabine som kommer från Österrike frågade mig om jag ville med till Boston och eftersom jag ändå skulle träffa min kära svenska vän Sofia bar det direkt av mot the T. Drog till Collegefest. Önskar att jag hade bilder därifrån för det var grymt! Egentligen kostade det 10 dollar för att gå in där, men vi testkörde en Ford så vi kom in gratis, hur awesome? Haha, fick en massa gratis prylar, för det mesta skräp men whatever. Dom delade bland annat ut Monster (energidryck) bara sådär. Och gillade man dom på facebook kunde man få chansen att vinna en IPAD. Sedan spelade Chiddy Bang. Tror jag fick en skymt av dom faktiskt. Men jag är inte säker. Anthon hatar mig ändå, haha ;)

Sist men inte minst mötte jag upp mina fina vän Sofia! Det var på tiden minsann. Drog till Macy för att leta efter I.D smink men var tvugna att dra till Sephora som låg en bit därifrån. Medans vi letade efter vårt kära smink gick vi spontant in på Victoria's Secret och jag kom ut med en ny parfym och nya underkläder. Jag älskar Victoria's secret.. Hur har jag klarat mig så länge utan den affären? Det var i alla fall mitt första köp där inne och fler ska det bli!


Det är farligt att shoppa här kan jag tala om för er...

22.34 Tips tips tips

Ska ge er ett gött bloggtips!
http://nanabjornberg.blogg.se/
En av dom bästa au pair bloggarna, enligt mig!
Läs om livet i L.A ;)

11.36 TGIF

Äntligen fredag!

Jag har pratat engelska konstant sen traning school i New York. Jag älskar det, men ibland behöver man verkligen en paus. Så denna helgen, behöver jag verkligen, verkligen, umgås med svenskar. Jag måste få prata svenska med någon. Får se om jag hittar någon som är ledig, annars får jag umgås med mina tyskar, haha.

Är ledig fram till 14, då ska jag gå till skolan för att hämta upp kidsen. Sedan är det soccer practise för tjejen. Det ska nog gå bra. Ikväll har jag inga planer alls, men det ska jag försöka ändra på så fort som möjligt. Imorgon ska jag ta en tur till Boston i alla fall, en sväng in på American Eagle kanske?



09.36

Ibland kommer det såna här stunder när man som au pair inte har någonting att göra during the work hours. Därför tar jag mig tid för att skriva ett inlägg eftersom mina värdbarn är gamla nog att underhålla sig själva och vill helst vara ifred. Så nu bara väntar jag på att min vän Caro ska komma med sina värdbarn som är bästisar med mina så vi kan ha en playdate. Eller ja, våra barn ska ha en playdate ;)

Dagens händelser är alltså:

- Playdate med bästisarna (barnen har ingen skola idag).
Vi drar till en lekplats så dom kan springa av sig.

- Lunch här hemma.. hmm undrar vad jag ska fixa.

- Köra till mataffären för att handla lite till ikväll. Det är Rosh Hashanah idag.
Det är en judisk högtid då dom firar sitt nyår. Så det ska bli spännande,
ska hitta vägen dit helt själv eftersom jag inte varit där ännu.

- I eftermiddag lär barnen leka med sina grannar.
Det är inte så svårt att underhålla dom eftersom
dom själva oftast väljer vilka dom leker med,
och frågar varje dag.

- Sen ska jag försöka köra iväg till Best Buy för att inhandla en ny kamera.
Så bered er på fler bilder!




(ska försöka svara på alla era kommentarer senare ikväll!)


09.03 Sacre Blair

Jag får en hjärtattack bara av att kolla på denna trailern.
GOSSIP GIRL ♥

Säsongstart på CW TV måndagen den 13 September.

08.58 quiet

Är hemma själv och inte ens hunden är hemma.
Ni kan aldrig gissa var hon är just nu. Håll i er.

Hon är på en... puppy playdate.

Det är sant.
En puppy playdate som varar i fyra timmar med en massa andra hundar.

Åh, amerikaner ♥

23.13 Helgen i Montreal

Jag och min tyska vän Tina tog in på ett hostel, dels för att kunna ha ett lite mer privatliv och dels för att ha närmare till downtown. Femton minuters gångavstånd är inte så pjåkigt. Dock var det hostel vi valde fruktansvärt. Men om man betalar 50 dollar för 2 nätter får man faktiskt stå ut. Jag rekomenderar verkligen inte Hotel abeurge de paris. Vi begav oss mot Mount Royal. Det var 30 grader varmt och riktigt kvavt, underbart. Vi gick upp för en lång uppförsbacke och när vi trodde den var slut såg vi flera trappsteg som vi illa nog var tvungna att ta för att komma upp. När vi äntligen var framme var mina ben som spagetti. No kidding.



Men det var värt det, för utsikten därifrån var underbar! Stod där ett tag och bara njöt av utsikten...
Sedan begav vi oss mot downtown för att kolla in affärerna. Blev inte så mycket shopping, det var nästan samma utbud som i usa.

På natten till lördagen, när vi gick tillbaka till vårt fantastiskt fina hostel som jag tyvärr inte har några bilder på, hade våra rumskompisar för helgen ankommit. Två tjejer i vår ålder från England. Hur trevliga som helst! Klockan fem på morgonen vaknade vi alla upp av en massa ljud utanför. Vad var det som lät? Jo, en massa högljudda fulla killar. Oh lovely tänkte vi... Vaknade upp några timmar efter och öppnade upp dörren. Ser att det ligger två killar (som vi sedan fick reda på kom från Irland) stendäckade och omringade av ölburkar på golvet utanför vår dörr.

Så, medans vi var borta hade rummet mittemot som var en "male doorm" med åtta sängar fyllts på. Fyra killar från Irland, 4 killar från, Spanien, Argentina, Israel och Ecuador. Och det var vid detta laget som man undrade hur denna helgen kommer sluta, haha!

Under dagen begav jag och Tina oss mot The Old City och sedan mot piren för att åka på en guidad tur. Man måste ju faktiskt få ut någonting av denna resan så då är det en självklarhet att spana in alla sevärdheter!


Dom här guidebussarna här hur bra som helst, dom kan köra ner i vattnet så att man får en fin view från vattnet också.


Väldigt fint, right?

Gick hem rätt tidigt, våra ben värkte som aldrig förr. När vi väl var tillbaka till vårt hostel höll grabbarna på att förfesta. Ha ha ha, så vi umgicks med dom hela kvällen och drog till ett kasino och en bar med dom fyra killarna som kom från bland annat Spanien och Israel. Spanjoren berättade att han varit i Malmö några gånger. Är inte världen liten?!

Söndagen gick jag och Tina bara runt i downtown. Två roliga händelser som är värda att nämnas.


1) När jag beställde en latte på Stabucks och skulle betala med mitt kort var jag tvungen att visa ID. Plockade upp mitt svenska körkort och eftersom folk alltid rynkar på ögonbrynen berättade jag att det var ett swedish ID. Och killen som jobbade där svarade "Oh wow cool, i was in Mölndal last summer actually". Dock hann jag inte fråga hur, var och varför eftersom mitt kort plötsligt började krångla. Men hemskt vad man träffade folk som varit i Sverige i Kanada liksom.

2) När jag och Tina gick hem kom det fram 3 väldigt underliga snubbar till oss eftersom dom såg att gick runt och kollade på vägskyltar (som tur var var detta en väldigt crowded gata med massor av människor so no need to be nervous).

Myskokillen: So hey where do you come from?
Jag: Sweden
Myskokillen: Oh Switzerland!
Jag: No... Sweden, in Scandinavia, Europe...?
Myskokillen: Oh Sweden okay, so where in Canada is Sweden?
Jag: Wait what?

...

Jag hoppas för killens skull att han inte var seriös. Men med hans ansiktsuttryck verkade han vara allvarlig när han frågade mig det sista. Hoppas verkligen inte. Rundar av med att säga att helgen var riktigt bra och att jag är hur nöjd som helst med vår korta lilla Kanada tripp!

22.08 work work work

Min blogg är sämst just nu, och folk säger att jag borde bli bättre på att uppdatera bloggen. Jag ska bättra mig! Det är bara så mycket på gång just nu. Håll ut lite till så... Ska även ta och berätta hur min helg i Kanada var. Det var insane. Åk till Montréal mina vänner. Det är verkligen en stad som aldrig sover, hehe.

Imorgon börjar allvaret, min första "riktiga" arbetsdag. Min värdmamma börjar jobba imorgon så nu kommer hon inte vara hemma på hela dagen. Så mitt schema för imorgon ser ut så här.

07.00-08.00

14.20-18.00

19.30-22.30


Lång dag, men jag ska försöka att överleva. Därför ska jag borsta tänderna och lägga mig för att sova.
Jag har glömt att nämna att i fredags flyttade en ny au pair hit i området, gissa vart hon bor? I huset mittemot mig. Behöver bara ta 10 steg över gatan sen står jag framför deras dörr. Hur bra?!

17:25 Ännu en kokhet dag har passerat.

Och nästa vecka blir det annat schema. Spännande! No more 7-15.


Idag steg jag upp vid sju, fixade frulle. Sedan kollade jag och barnen som vanligt på ett Mystery Hunters avsnitt. Passade på att vara ute på förmiddagen då det inte är lika extremt varmt. Killarna lärde mig spela baseboll, så nu kan man den sporten lite grann ;) Kände mig verkligen som Alice i Twilight. Eller inte. Sedan blev det dags för lite basket. Dom har svårt att komma överrens nu i slutet av sommaren, skönt det är att dom börjar skolan på tísdag. Dom behöver verkligen komma tillbaka till sina gamla rutiner. För nu är dom så irriterade på varandra. Så som sagt, jag ser fram emot mitt nya schema. 7-8 och 14-18. Den mellersta är lite svårt att hantera ibland. But i can handle it! :)

Hade en playdate med Anys hostkids idag. Så jag packade in alla barnen i bilen och körde iväg mot hennes hus. Sedan fick alla barn leka fritt på deras waterslide. Helt insane. Varför hade inte jag en sån i vår trädgård när jag var liten?

Ska börja packa inför Montreal nu, åker imorgon runt 8.30!

16:38 This is it

Hur har jag det med hemlängtan osv?


Jag kan säga såhär, även fast jag bara varit här i 2 ½ vecka -
Jag har inte längtat hem en enda gång! Inte enda gång. Jag försöker prata med mina syskon och föräldrar så ofta jag kan, hålla kontakten. Klart man saknar dom men jag kommer ju hem? Om ett bra tag iofs men tiden går så snabbt och detta är bara ett år. Jag kommer leeeeeeva i flera år till (förhoppningsvis haha) så vad är ett år? INGENTING. Och det är underbart att man kan hålla kontakten med familjen och vännerna via skype och facebook.


Så nej, jag vill absolut inte åka hem. Jag älskar detta stället. Jag älskar gatan jag bor på. Jag älskar Chestnut Hill. Jag älskar Boston. Jag älskar USA. Jag älskar min värdfamilj och jag trivs så galet bra här. Jag älskar alla nya personer man lärt känna och hur mycket jag förändrats som person bara på denna korta tiden.
Jag är säker på att hemlängtan kommer hinna ikapp mig. Men jag tror absolut inte att det kommer påverka mig så speciellt mycket. Jag har så sjukt många roliga saker att se fram emot. Alla resor, alla upplevelser. Ett år här kommer bli GRYMT!
Ni har säkert läst detta flera gånger på andra bloggar, men det är så sant! Att åka som au pair till USA är det BÄSTA beslut jag någonsin tagit.

Nu vet ni hur det ligger till, ska gå upp och steka lite svenska köttbullar som min värdmamma köpte åt mig på IKEA. ;)  Latero!

RSS 2.0