-

Nej men hörrni. Det finns inte så mycket att berätta. Allt är som vanligt bara. Umgås med vänner, går i stan, går på bio (Försökte räkna ut hur många filmer jag sett sen jag kom hit - gav upp), jobbar! Livet är som vanligt här borta. Denna veckan har flögit bort. Jag försöker spara så mycket pengar jag kan. Tråkigt, men vill man få ut så mycket av den sista tiden här borta så får man göra det.

Såg att jag kan önska flyg hem nu. Känns overkligt! Kan inte fatta det. Vad jag sett fram emot det. Jag älskar att vara här, men jag saknar mina vänner och familj så mycket. Ny au pair är vald nu också! En 24årig tjej från Mexico som verkar jättebra och hur snäll som helst. Jag är nöjd. Sjukt det kommer kännas när man har ett datum hem. Tiden kommer gå äckligt fort, det är ju 1 april imorgon. Och på onsdag nästa vecka fyller jag 20 bast. Galet!


Shopping

Någon som tycker det är kul att jag visar upp min shopping? Idag köpte jag ett par Toms. Jag har suktat efter ett par sådana lääänge så idag när jag var inne på Urban Outfitters och klämde på dom så slog jag till!


TOMS was founded on a simple premise: For every pair you purchase, TOMS will give a pair of shoes to a child in need. One for One. 

Så idag har man alltså gjort en god gärning, dom kostade 54 dollar och är EXTREMT sköna. Jag älskar dom redan. Dom är riktigt snygga på, KLICKA.



Linne från Forever 21...

... Som har en assnygg rygg!

Ett vanligt linne från H&M...

... Med snygg rygg. What's up with me och detaljerade ryggar?


Sen köpte jag en långklänning från Forever 21 förra helgen, kostade bara 13 dollar vilket är typ nada. 
Jag kommer sakna Forever 21 galet mycket... Man hittar alltid något där, och det är så biiiiiiiiilligt!

Så här såg det ut förra fredagen...



.... Då vi hade 22 grader som högst. Idag har det snöat och haglat. Kul va? Detta är min gata förresten, älskar den och jag älskar gemenskapen mellan alla grannar vi har här!

En liten parantes.

Oh ja. Fick reda på en sak som gjorde mig väldigt glad! En av min värdmammas närmsta vänninor jobbar för Cultural Care (och har själv en au pair). Tack vare att hon jobbar där så "drar hon fram" dom bästa ansökningarna och hjälper hennes vänner att bli matchade med dom (om dom nu har något gemensamt). Så min värdmamma sa imorse - Du kan ju känna dig smickrad som blev hittad utav **** och som hjälpte oss attt matcha med varandra. Etfersom hon matchar oss med dom bästa ansökningarna hon kan hitta!


Det kändes ju jäkligt roligt att höra, för ni vet inte hur många timmar jag la ner på den där ansökningen, förra året var det pappersansökningar, och jag la ner så jäkla mycket tid på kollaget, mitt personliga brev och allt det andra. Jäklar! Så att få höra detta gjorde hela min dag. Vet inte hur många träd som jag slösade bort genom att skriva om papper efter papper.
Jäklar vad nöjd jag är!  Och ja, i usa är det okej att skryta, här finns ingen jantelag!

Copy + paste

Hahaha jag tror jag dör lite! Kom lite spontant in på en au pair blogg och såg att hon har snott flera inlägg av mig, texten, allting, är skrivit av mig, hon har använt kopiera + klistra in. Plus en bild som jag tagit (upphovsrätt, hallau?) Hahahaaah jag blir ju helt chockad, jag vet inte riktigt hur jag ska reagera, ska man bli arg? Ska man bli smickrad? Nåja... 

Jag tycker dock det är tråkigt att hon inte använt mig som källa, för det hade jag inte haft något emot! Men att ta cred för ett inlägg som jag skrivit och lagt ner tid på att skriva (Det var ett inlägg om ambassaden och visumet) blir man ju lite irriterad av. Ärligt talat... Aja, tänker inte hänga ut bruden, men tycker gott hon kan använda mig som källa eller ta bort inlägget.

Lite svar.

Det skulle vara roligt att veta hur det kommer sig att du umgås med så många från Tyskland :) Som jag har uppfattat det så är det ganska ovanligt, hehe. Eller så kanske det inte alls är?!

Jag tror anledningen till varför jag umgås med så många tyskar är för att mitt område är lite speciellt, min värdmammas bästa vänner har allihopa au pairer till sina barn, vars barn umgås med mina värdbarn!

Dom flesta är från Tyskland, men vi har också en från Österrike och en från Mexico. Så det blir att man umgås mycket med dom på kvällarna och under dagarna då vi alla är på samma gym t.ex. Sen har vi Heike och Nina som jag bor granne med. Vi brukar gå över till varandra i pyjamas för att kolla på tv efter en lång arbetsdag. Min värdmamma gav mig även email adresser till vissa av dom innan vi kom dit så vi "kände" varandra sen innan. Vi ses varenda dag, genom att hämta upp barn hos varandra eller på skolan.

Det är verkligen vänner för livet och jag kommer fortsätta ha kontakt med dom. Vi har redan bestämt att jag ska resa runt i Tyskland och passa på att hälsa på dom, samt att dom ska komma till Sverige på besök.
FAAAAAST, sen finns det vissa tyskar som är helt dumma huvudet, så jag är lyckligt lottad över att dom här är så snälla.

Hej!

Vilken fin blogg du har :) jag funderar också på att åka till USA som au pair. Jag har dock hört att man är ganska så ofri, och att värdfamiljen kan bestämma hur dags man ska vara hemma och så. Stämmer det? Är det okej om man vill gå ut och festa och så?
Får man mycket nya amerikanska kompisar också eller är det mest andra au pairer man träffar?

Går du på college? Hur långt räcker de där 500 man får i bidrag, måste man stå för mycket själv? 

Vore jättesnällt om du ville svara på frågorna! Jag är så himla nyfiken.

Tack du! Vad roligt, alla som har funderingar och är riktigt sugna men inte är säkra på om dom verkligen vill... GÖR DET! Det är en helt fantastisk möjlighet! Det beror helt och hållet på värdfamiljen. Dom kan ha såna regler, så när ni pratar med en värdfamilj via mail eller telefon tycker jag absolut att ni ska fråga om ni kommer ha någon "curfew" som dom så fint kallar det här i USA.

Angående festandet så är det samma där, beror helt och håller på värdfamiljen. Dock tycker jag inte att dom har rätt att förbjuda en till att festa, det är ju din ensak. Men man får ju inte dricka lagligt förrän man är 21 här i detta land (det går dock om man verkligen vill ;))
Amerikanska kompisar har jag hört är rätt svårt att skaffa, speciellt om man bor i en stad med många au pairer, för då dras man automatiskt till varandra. Men jag vet au pairer som har amerikanska vänner, hur dom träffades vet jag inte riktigt, jag skulle gissa på om man läser andra kurser på college, dvs. inte såna au pair klasser. Den enda amerikanen jag känner är Lee som passar barnen i huset brevid lite då och då, hon pluggar på Boston College vid sidan om men det är den enda jag känner. Men det beror väl helt enkelt också på hur social man är, haha. 


Jag är en sån där tråkig och vill hellre spendera mina pengar på resor så jag tar såna där ASTRÅKIGA au pair klasser som gör att man tar sina credits snabbt. Hmmm... för mig har inte 500 dollar räckt. Mina första 3 credits kostade 415 dollar, vilket leaves me 85 dollar left. Och den billigaste jag hittat som jag nu ska ta kostar ca 300 dollar. Så nej jag tycker inte 500 dollar räcker på långa vägar, man får betala mycket själv.

Alltså för mig, räcker väl pengarna okej, beror på hur mycket man shoppar och hur mycket man äter ute. Innan käkade jag ute sjukt ofta och shoppade upp min lön vecka efter vecka men nu har jag slutat med det. Men vill man resa och shoppa lite extra tycker jag man ska ta med sig lite pengar hemifrån!

Hoppas ni blev nöjda med svaren :* och lycka till!

St. Patrick's parade





Det var trevligt, mycket folk, speciellt när allt var slut och man skulle ta tunnelbanan tillbaka, herregud. Men det var kul att se!

Jag vet vad jag vill göra.


Ska göra en uppdatering om helgen, måste först lägga in bilderna på datorn innan jag gör det! 

Så länge kan jag berätta vad jag bestämt mig för att göra med mitt liv. Tog mig bara 19 år och 11 månader att komma fram till det. Det många inte inser är att det är ett stort val som man ska leva med i resten av sitt liv. Men nu är jag 100 % säker och det är en riktigt underlig känsla. 

Så min plan är att -  när jag kommer hem i augusti ska jag plugga matte B och läsa lite mer engelska på distans. I januari dra till Norge på obestämd tid för att jobba. Dock måste jag hem i april eftersom vi ska till Filippinerna för att hälsa på släkten, funderar även på att flyga över till Thailand eller något grannland eftersom det är billigare att flyga inrikes inom asien. Måste resa mer innan jag sätter mig i skolbänken 4 år framåt. 


Sen hade jag även tänkt göra högskoleprovet i mars 2012 för att sedan söka in till Lärarutbildningen höstterminen 2012. Grundskolelärare för 4an- 6an lutar det mot, men har även funderat på högstadiet, vilket dock kan vara riktigt tufft och kämpigt. Men det måste jag fortsätta fundera på, riktigt noga. Vill undervisa i Engelska och något annat ämne som historia eller geografi.

Nackdelarna är att lönen är kass och att elever knappt har någon respekt mot lärarna. Tycker nästan det är synd att svenska lärare inte har den respekten som dom amerikanska barnen har mot sina lärare här. Hur kan man ändra på det? 

Fördelen är att  det är världens viktigaste yrke, vad hade vi gjort utan lärare? Dom behövs, alltid. Speciellt senare när det bli lågkonjuktur i landet.


Jag är riktigt jävla motiverad till att börja plugga inför detta. Jag vet vad jag vill.
Jag ska bli lärare!

Over 60's.

Idag ska vi få 20 grader i Boston! Så finns ingen tid att blogga idag ;)



Boston i somras.

Pannkakor och Miami.



Jobbar kväll då värdföräldrarna har date night, så jag tar tillfället i akt och steker pannkakor till L imorgon, HAHA. L är lite rolig och har perioder då han bara äter en sak tills han tröttnar på det. Innan var det bagels med kalkon, våfflor, havregrynsgröt osv osv. Nu är det... Swedish pancakes! "Mama, you have to learn from Marie how to make these pancakes!!" Sötnöten.


Håller i skrivande stund på att planera Miami med Sandra, vi är fyra tjejer som åker dit om en månad! 16-23 april. Dock så bangade den fjärde tjejen och vi har bokat hostel för fyra i en 4 bedroom dorm på South Beach Hostel. Tråkigt att det blev så, men man får se positivt och hoppas att någon au pair som läser detta är sugen?! Det är bara att säga till. Hostlet kostar ca 100 för en vecka. Vilket är EXTREMT billigt då hostlet ligger 2 kvarter från stranden! Vi hade även tänkt ta en snabbis tur till Bahamas. Vad beredd på vilda utenätter och sköna dagar på beachen, plus en massa roliga utflykter! Kom igen, någon där ute?! :D

Jag får besök i maj!


Den här kära osbytösen (likt mig) som för tillfället bor i Seattle kommer och hälsar på mig några dagar i maj! Jag är så excited! Ska visa henne mitt fina Boston. Längtar ihjäl mig, Andrea! :*

7 månader, 5 kvar.

Idag har jag varit här i 7 månader. Helt galet ju! Bara 5 månader kvar i detta land. Stress stress. Har jag berättat att min värdfamilj ska semestra i Europa i sommar? Två veckor blir dom borta! Så då passar jag på att åka till Västkusten i 2 veckor. Nu gäller det bara att spara alla pengar jag har så jag kan boka allt, skittråkigt.

Ny au pair?!

Vi har nog hittat en potentiell ny au pair till familjen! Jag har inte snackat med henne dock. Bara läst hennes ansökan och allt det där. Min värdmamma har skypat med henne och dom ska skypa med henne tillsammans med barnen senare idag. Jag vet inte om jag kommer vara hemma då, vi får se!

Ja, hon verkar okay. Haha, saken är den att jag vill att världens bästa tjej (efter mig, haha) ska komma hit och ta hand om dessa tre underbara barn. Jag är ju rädd om dom ju! Hon ska vara snäll, TÅLMODIG då M får utbrott lite då och då (även kallat Tantrum på engelska) lekfull, aktiv, ORKA mycket. Dom här barnen vill att man ska röra sig och allt möjligt. Finns inte en still stund. Vill ha den bästa för dom!

Så frågan är om en Mexikansk 24 årig, utbildad universitetslärare orkar det?! Vi får se. Ska bli spännande det här! Kan inte fatta att jag var i matchningsprocessen för exakt ett år sedan. Helt galet!

Comeback.

Jag lyckades fixa min dator som sagt, men det är rätt sämst att inte ha några program kvar på den...

Kan inte installera in spotify för jag befinner mig i USA så rdio får vara min temporära lösning på det problemet. Vet ni hur hemskt det är att inte ha en dator här? Jag behöver liksom min dator för att hålla kontakten med Sverige. Det var 24 hemska timmar.
Vad har jag gjort den senaste tiden? Ja gissa vad, jag har varit sjuk. För kanske 8374 gången här. Var på väg till USA's motsvarighet till vårdcentralen men väntetiden var ca 2 timmar och jag hade ett jobb att passa... Så det blev inget med det.

Vad händer i Boston? Snön är smält! Vi fick sommartid idag! Solen skiner och det är 8 grader varmt ute. Awesome. Jag och S drog iväg till tennisbanan för att spela lite tennis i bara tshirt igår. Helt underbart, i mars dessutom!

Firar 7 månader nästa vecka. Stämmer verkligen att när man passerat 6 månader flyger tiden iväg. Herregud. Jag har även börjat bli stressad. Stressad över alla saker jag vill göra som jag varken har tid eller pengar till. 5 veckor kvar till Miami dock!

En vanlig playdate förra veckan.
Förresten så är det fruktansvärt tragiskt det som hänt i Japan. Usa hade ju också fått tsunamivarningar, på västkusten såklart. Tänker på Tyra som befinner sig mitt i allt... ♥

VIRUSHELVETE!

Min dator fick virus igår!!!!!!!!!!! Det är dumma bloggviruset? Som man kunde få av kissies blogg om ni läst om det? :( I alla fall, jag googlade en bild, tryckte upp den, sen kapoff var min dator full med virus, kult! Tack gode gud att jag sparat alla bilder och allting på min externa hårddisk!
But that's it! Nästa månad köper jag en Macbook Pro.

No more viruses...
Fick i alla fall bort det, thank god. Hur i hela fridens namn klarar man sig utan dator här borta? Det är med den jag håller kontakten med folk hemifrån ju.

RSS 2.0