Hejdå 2010



Happy new year!
Hur firar ni denna dag? Jag har faktiskt inget stort planerat. Steg upp vid fem i morse för att skjutsa mina tyskar till stationen. Snäll vän man är va? Dom är nu påväg till New York för att fira tolvslaget vid Times Square. Akta trängseln där borta, får panik bara jag tänker på det. Hur som helst, jag ska vara kvar här hemma i Boston med Caro + en massa andra au pairer + deras pojkvänner. Och det bästa av allt - Natta kommer hit! Hon sitter på bussen från Philly just nu. Så runt 2 tiden här ska jag bege mig mot South Station för att möta upp henne. kan inte förstå att jag inte träffat henne sen Training School i augusti. Känns ju som det var igår.

Nä nu ska jag göra vid mig så att man slipper stressa! Och den dåliga uppdateringen beror på jobb. Det var bara torsdag igår och jag hade redan jobbat alla mina 45 timmar. Så ni kan ju tänka er. Men ska ta igen allt snart! Ni får ha en bra kväll!


Mina nyårslöften:
Spara mer pengar och inte handla så mycket kläder.
Läsa mer böcker.

Skype + la familia

Avslutade ett 2 timmars långt skype samtal med la familia. Först med mamma och pappa, sen med mina syskon (Se bild - Cassandra snart 16 år och Jessica snart 11). Alex, 13 år gick runt och flashade med sin Iphone 4 som han fick i julklapp. Gissa om jag är en avundsjuk storasyster?! Men det var trevligt att få se alla, även om senast var 2 dagar sedan haha. Och håll nu vad ni lovade! ... mina kära syskon ;)

Julrim på engelska

Då var denna dagen över, har ätit en massa god mat. Bland annat ostbricka, glögg, potatismos, lingon, köttbullar med brunsås, nom nom nom. Min värdmamma är halvbrittisk så dom visade mig en Engelsk tradition, alla korsade varandras händer och drog i något som liknade en smällkaramell. I den fanns en liten leksak, ett julskämt och en pappershatt, som vi var tvugna att ha på oss under middagen. Precis som dom här på denna bilden jag googlade fram. Haha, man kände sig inte ALLS dum med den på huvudet, min var rosa dessutom, hehe.

Sen tog ungarna fram mjölk och kakor åt Santa, och morötter åt renarna, hahaha. Så himla söta. Har spenderat några timmar med att skriva julrim, på ENGELSKA. Ni anar inte hur jobbigt det var. Så nu är jag klar. Ska gå upp och lägga julklapparna under granen! Wohoooo. Imorgon är det jul här, får se hur det blir. Har inga förväntningar. Nu ska jag sova så man vaknar upp tidigt imorgon!

Godnatt USA. God morgon Sverige.

God Jul där hemma!

Har precis skypat med familjen hemma i Sverige. Igår kväll kände jag verkligen; Nu vill jag vara hemma. Jag satt och funderade varför jag inte åkte hem under julen, som jag vet vissa andra gjort. Men risken är ju att man inte vill åka tillbaka då...

Har liksom förträngt denna känslan och tanken av att inte vara hemma under julen. Första julen som jag inte är med familjen. Det känns helt fel. Har en jobbig känsla i bröstet. Försöker se fram emot dom positiva sakerna i alla fall. Min värdmamma hade tydligen åkt till IKEA igår och handlat lite saker till idag. Sen ikväll blir det väl nån midnattsmässa skulle jag tro, även om jag inte är ett dugg troende. Men men. Nu ska jag strax gå upp till övervåningen och se vad dom andra har för sig. Mysa lite med Rosie (hunden).


Och till dagen i ära är jag klädd i rött och vitt, även lite guldigt. Såna här småsaker gör faktiskt mycket!

Jag hoppas att alla andra au pairer som också firar jul utan sin familj i sverige får en fin jul ändå. Och att ni blivande au pairer tar vara på denna julen!

Jag förstår verkligen vad alla menar när dom säger att julen är den värsta tiden här borta.... Kram på er!

Bilden säger allt


Wohooooooooooo! Go Celtics! Det var riktigt grymt, och framför allt KUL se en match. Detta är något jag absolut kommer göra fler gånger, eller ja. I alla fall minst EN gång till. Woho vilken atmosfär det var där inne. Riktigt grymt! Dock är klockan är 23.47 och sängen kallar, skriver mer om matchen imorgon. Godnatt!

CELTICS GAME TONIGHT!

Sitter och kollar på Scooby Doo med M just nu. Lillen är inne på sin åttonde dag med feber... han har varit på sjukhuset och tagit en massa prover och så. Stackarn... men nu verkar han sakta men säkert bli bättre! Har jobbat riktiga jobbiga pass den senaste veckan, från 7-6 dom flesta dagarna. Har inte något emot det så, jag är ju här för att jobba, MEN är man van av att ha 6 timmar för sig själv om dagen är detta en stor omställning!

Hur som helst, ikväll ska vi se Boston Celtics möta Philadelphia 76ers! Jag är sååååå grymt peppad ni anar inte! Drömde till och med mardrömmar om att vi kom försent, jag glömde kameran, och allt bara krånglade, hehe. Får hoppas att det inte blir så ikväll.


Niiiiiice eller hur?

Nu jäklar!

Har kommit fram till att från och med nu, är det slut på all shopping (för minst 2 månader, har liksom plagg och skor i garderoben som jag ALDRIG använt), Starbucks, Cheesecake factory besök, och allt annat som kostar en massa pengar. Nu ska det sparas! MINST 100 dollar i veckan. Hade ett sånt jäkla bra flyt under november månad, men sen hände nått... haha.

Men om jag ska till Miami i vår, Chicago och västkusten (Seattle med kanske) i sommar och en massa småresor till New York och runt om här i New England så måste jag faktiskt ta och ändra mitt levnadsätt, haha.

Önska mig lycka till!


Nu tar vi det lugnt....

Monday

Kan inte fatta att det är julafton på fredag! Helt galet. Första snön har i alla fall kommit till Boston idag, super mysigt! Dock kan jag inte ta en bild på det eftersom det just nu är väldigt mörkt. Julgranen här hemma är förresten uppe. Men vår snart ettåriga valp håller försöker äta dekorationerna på granen hela tiden, så man får hålla vakt. Haha, jag fick ett bio presentkort på 25 dollar från en av barnens kompis mamma, eftersom jag hämtar hennes barn då dom har spanska hos oss på måndagar, och på early dissmiss dagar. Sånt blir man ju lite glad av :-)

Nu ska jag ut på en promenad i snövädret med Caro!

Nya inköp

Är så glad att jag har fixat värdföräldrarnas julklappar, eftersom det är så svårt att veta vad man ska ge dom. Dock glömde jag fota innan jag slått in dom men ifall ni är nyfikna så innehåller paketen Xenophobe's guide to the Swedes (som min kusin rekommenderade!) och The Girl with the Dragon Tattoo. Ska skriva rim på paketen också. Det tror jag dom kommer tycka vara lite roligt. 
Blev knappt någon shopping i New York, det var för mycket folk överallt helt enkelt, men lyckades ta oss in på Victoria's Secret eftersom jag hade ett presentkort på 10 dollar därifrån som gick ut idag faktiskt. Så jag behövde bara betala 2 dollar för denna. Väldigt fint.

Sen behövde Caro gå in på ALDO för att handla nya skor och ut kommer jag med en ny väska. Men hörrni, det är faktiskt jultider nu och jag tyckte jag var värd en ny väska, haha. Min värdmamma sa för ett tag sedan "Everytime you're going out you have a new bag!". Så illa är det inte -  detta är bara min fjärde!

Eftermiddag inne i Boston

Vaknade runt 11 på förmiddagen. Gick upp, drack lite té i vårt nya kök. Har glömt att nämna att vi har flyttat in i det nya köket nu, riktigt mysigt och stort. Sen var det bara att bege sig till Caro och sedan till the T station för att åka in till Boston. Hoppade av vid Hynes och gick ner för New Bury Street. Sedan gick vi igenom Public Garden och Boston Common, och det var is på dammen! Hur fint som helst!
När vi sedan hörde isen knarra traskade vi snabbt därifrån och fortsatte vår julklapps shopping. Har nu julklappar till värdföräldrarna klara och bara pojkarna kvar. Det tar jag nu i veckan. Måste bara göra min final decision, hehe. Har förresten inte fått NY bilderna ännu så får vänta lite till, nååååja!

Tell the world that i'm coming home


Ni kan vara lugna, jag ska inte hem. Men denna låten spelades när jag körde till stationen innan New York och när jag körde hem från stationen efter New York. Tyckte det var lite läskigt. Men refrängen är bra! Förresten så glömde jag säga att jag fick min första parkerinsböter här. Dock bara på 6.50 dollar, men ändå. Och det värsta var att jag hade betalat?! Jag fattar ingenting. Stod tydligt 5.50 för "each day" men ändå så gav dom mig en böter?! Jag fattar inte... Aja, orka inte så jag bara betalade min fördömda böter, får ju lön nästa vecka. Hahahaha måste sluta tänka så.

awesome day

02.09

Hemma från New York! Skulle egentligen uppdatera innan jag åkte, men tiden flög iväg imorse. Gick upp vid 04.30 och lämnade huset 05.30. Nu är jag trött (även fast jag sov den mesta tiden i bussen). Men var tvungen att kolla facebook innan jag la mig, och nu har jag fastnat här.

Tina har dom bästa bilderna på sin kamera, så en drös med bilder får ni räkna med imorgon! Nej, nu får jag ta och ge mig. Imorgon hade jag tänkt baka lussebullar. Så, godnatt, hörs senare.

Sjukstuga x 100

11.40

Så klart, vaknade jag upp och mådde skit, rent ut sagt. Mitt huvud, aj aj aaaaj. Är riktig glad att jag var smart igår och drog till the pharmacy (apoteket) för att handla lite medicin. Jag vet inte vad det är men så fort man tar den blir man genast bättre och lite mer functional. Så detta hindrar inte mig från att åka till New York imorgon! Kommer bli grymt. Hoppas på snö där borta också, eftersom vi ska åka skridskor! Någon som vet om NYC har snö?

Min värdmamma är också sjuk, så hon är hemma från jobbet och befinner sig i tvrummet med M där dom kollar på Harry Potter. Det betyder att jag inte behöver jobba förrän då jag ska hämta upp barnen, vid 2.20. Så jag ska röja upp i mitt rum och fixa lite inför New York eftersom jag ska ställa alarmet på 4.30 imorgon.

Botemedel.

Sjukstuga

11.24

Jobbar just nu men M befinner sig på ovanvåninger för att ta en nap. Han är fortfarande sjuk och jag känner att han nog smittat mig. Mitt huvud känns tungt och jag kommer inte bli förvånad om jag får feber. Härligt då? Jag som ska till New York i övermorgon. Yay me!

Jag hoppas verkligen att detta går över...

Jane & Scarlett

21.40

Kom precis hem efter en kvällsrunda på gymmet för att bränna lite kalorier med Caro. Härnäst blir det lite pilates, sen kallar duschen - har jag berättat att mina jeans börjar bli trånga? Jag freakar ut rent ut sagt. Och efter det ska jag läsa några kapitel utav L.A Candy som jag köpte på Target i söndags. Har sett fram emot det hela dagen, hehe.

(Jag älskar Lauren)

Appropå ingenting så försvinner min heliga, lediga, förmiddag imorgon. Kommer stanna hemma för vård av sjukt barn. Men det ska nog gå bra det med..

Brev + Julbak

18.25

Fick ett sånt där grönt brev från Sverige idag. Så glad man kan bli av att få brev?!
Jäst och saffran, hahaha. Man tackar man tackar, mamma och pappa.  
Nu ska det bakas lussebullar för fulla muggar. 


elf cosmetics

11.36

Gjorde precis en beställning av E.L.F smink. Har läst väldigt mycket om det i diverse bloggar och tänkte ta och testa och se om det är något att ha. Beställde 15 grejer (som jag lovar att visa er när jag fått det) för 24 dollar vilket är 169 Kronor. Jag ä l s k a r att det är så billigt här i detta land! Dom sålde till exempel sminkborstar för 1 dollar stycket, hur galet billigt är inte det? Kika in deras hemsida → eyeslipsface.com


Annars då? Dagarna rullar på och jag hoppas på att denna veckan kommer gå extra snabbt eftersom jag på torsdag tar bussen till New York City! Och kan ni fatta att det är julafton nästa vecka? Det kan då inte jag...

Min önskelista för jul

Sminkborttagning av märket, Clinique $27
190 foundation brush, MAC $32.
129 powder/blush brush $34.
194 Concealer brush av MAC $19.
168 Larged Angled Countour Brush $32.
Smashbox Photo Finish Primer $36.
(min är slut)
Foundation av Clinique $24.50.
Loosepowder av Clinique (Blended Face Powder and Brush) $19.
Lip Liner  från Sephora $18.
Buxom Lipstick $18.
PJ från Victoria's Secret $39.
... ifall någon bryr sig liksom, haha.
Blended Face Powder and Brush

Födelsedags firande



Igår blev det ett besök på The Cheesecake Factory. Förvånade? En Cheesecake slank ner i alla fall. Men anledningen till detta besök var för att Any (tjejen i vit päls i mitten) fyllde 22. Mysigt och träffa alla! Bäst var nog när servitörerna kom in med en Cheesecake till Any och sjöng "Happy birthday dear EMELIE, happy birthday to you". Ännu bättre att det stod  Emelie på tallriken också. Haha bästa tabben. Men men, det är inte lätt.

Vinter

Tur man köpt vinterjacka!

Kartonger


Ni som läst bloggen har säkert hört mig klaga på denna renoveringen.  Skrivande stund så håller dom faktiskt på att banka och ha sig där uppe på övervåningen. Så här ser det ut just nu. Mycket som inte är klart än, bänkskivor, spisen, kakel, vasken och sen ska det målas och så vidare, slutresultatet kommer bli awesome!



Men till saken, kartonger <3 Dom underhöll barnen HELA kvällen. Dom hade en varsin stor och jag har aldrig hört dom vara så tysta och koncentrerade på sitt någonsin. Sjukt bra! Tystnad = musik för mina öron.

Harvard University (andra gången)

På söndagen sov vi ut och bestämde oss för att ta en tur till Harvard University i Cambridge.
Tog inte så många bilder denna gången, har gått den här guideturen innan i somras så det finns fler bilder i arkivet om ni vill se. Bilden ovan är inte en kyrka som det ser ut som. Det är Harvards cafeteria.


Den tredje mest fotograferade statyn i usa.

Ni som tänkt besöka Boston borde verkligen ta denna guideturen! Riktigt bra och du betalar inte förrän när turen är slut i tip (dricks) till guiden. Verkligen underhållande och intressant (fast der beror ju i och för sig på vem som guidar).

Besök från NJ - lördag

Vilken helg, den har passerat fort som attan. Känns som jag spenderat mesta tiden utomhus eller inne i Boston, vilket jag i och för sig har nu när jag tänker efter. Så idag är jag hes och snorig. Men det var det värt. För Sofia har varit här på besök. Jättemysigt!

Mötte upp SofiaLogan Airport runt halv 10. Jag hade ingen som helst aning om hur man tog sig till flygplatsen. Hoppade på den blåa linjen som skulle ta mig till "airport" och hoppades på det bästa. Sedan fanns det "shuttle" bussar som man fick hoppa på som skulle ta mig till dom olika terminalerna. Saken var bara den att jag inte hade en aning om vilken terminal Sofia var på, visste inte ens vilket flygbolag hon åkte med. Så jag gissade och hoppade av vid terminal A och fick slå henne en pling. Visade sig att hon var på terminal B så jag fick gå en lite runda inne i flygplatsen. Sedan efter en massa spring fram och tillbaka med Sofia i luren så såg vid varandra vid rulltrapporna och det blev kramkalas! Förvånad över att allt gick så smidigt. 

För er som inte vet så var jag och Sofia på au pair skolan tillsammans. Vi både kommer från Osby och hade följe tillsammans ner till Kastrup så det var underbart att få träffa henne igen efter snart fyra månader! Begav oss direkt till SWEA julmarkand. Dock var jag inte riktigt säker på vart den exakt låg. Men vi kom dit i alla fall, fastän vi hade tagit världens längsta omväg. Helt onödigt. Var helt lyrisk när jag kom in i lokalen. Jag hörde svenska bakom mig, svensk mat, svenska saker. Åt våfflor och julmust. Fick prata svenska. Köpte lussebullar och marabouchoklad. Träffade en massa folk som man inte träffat på länge. Såg ett lucia tåg som var jättefint.




Lite bilder från marknaden. Mysig julstämning!



Sedan så tog vi en tripp in till downtown, här har vi Boston Common park,
och därefter begav vi oss till Quincy Market.



Quincy Market



Borders (bokaffär).

Efter det blev det middag på cheescake factory med ett gäng svenska tjejer (var det inte jag som skulle sluta äta där?)
och sedan hem och kränga choklad.

Snabbis

Off to the airport för att möta sofia, sedan blir det swedish yuletide
Bråttom, hörs!

Star wars och Justin Beiber

Helg, äntligen. Bakade med pojkarna idag, kladdkake muffins blev det! Väldigt uppskattade må jag säga. Sedan kollade vi på Star Wars och myste hela kvällen. Bra kväll!

Rolig sak som jag bara måste dela med mig av: M, pojke på 7 år, har köpt en plansch med Justin Beiber på. HAHAHA. Så himla söt, det första han gjorde när han kom hem efter att ha köpt den själv (för egna pengar) var att tejpa upp den på väggen i hans rum... Dör av garv.

Imorgon kommer Sofia och det kommer även bli en tur till Svea Yuletide/julmarknad. Ser fram emot det!

Victoria's Secret Fashion Show 2010


På tal om VS i det förra inlägget... I loved it! Fast tyckte inte det var lika bra som förra årets och förra året igen. Kanske för att Miranda Kerr inte var med? Och så klart Heide Klum... Men det dög. Och kan ni fatta att Adriana Lima för inte allt för länge sedan fött barn. Men det var grymt. Gillade Katy Perrys och Akons framträdande.


Och kolla vad jag har.... Presentkort som är laddade med minst 10 dollar var.
Antingen är det 10, 50, 100 eller 500 dollar. Vi kan ju hoppas på det sistnämda hehe.

1 december

(USA ligger sex timmar bak sverige så det är fortfarande 1 december här borta)

Har precis avslutat ett skype samtal med Andrea, så nu ska jag ge er en snabb och ointressant resumé av min dag. Kidsen var off redan vid 12.30. Träffade Katja vid skolan. Så glad jag blev! Växlade några svenska ord innan jag snabbt som attan fick skynda alla hem innan vi körde till bion. Vi skulle nämligen se Tangled (Rapunzel filmen). Jag som redan sett den med Katja... Fast det sa jag inte till min värdmamma. Klart jag kan se den igen liksom. Det var väl det mest intressanta som har hänt idag i stort sett. Dagarna ser väldigt likadana ut här just nu.

Just det, det är ju Hanukka nu i åtta dagar framåt. Min tjej och värdpappa sjöng sånger på hebreiska och vi tände ljus. Det var kul att se!

Ikväll ska ta en lång dusch, sen ska jag försöka catcha upp lite tv serier innan jag lägger mig. Har några avsnitt av Gossip Girl, How i met your mother, Desperate Housewives, Big Bang Theory, sveriges skönaste familjer, svenska hollywood fruar m.m att ta igen.

Blow kisses just because i watched Victoria's secret fashion show last night. 
Amazing.

weekendtrip


Bokade precis flygbiljetter till RaleighNorth Carolina från februari 12-14. $157 gick det på!
Fick bli JetBlue, hoppas det är bra. Nästa - boka flyg till Philadelphia och Chicago.

RSS 2.0