Prepare for your year

CC hade tydligen svarat på min fråga på facebook, så nu har dom skickat en ny faktura till mig som stämmer. Alltså kan jag vara lugn igen. Fick även hem ett brev med liten bok och lite papper med info om visum och annat. Ska kolla igenom det nogare ikväll.



Sen var det även papper som föräldrarna ska ha. Typ hur dom ska reagera om jag får hemlängtan osv. Blev lite skraj där. Jag är verkligen l-i-v-r-ä-d-d för hemlängtan. Men Andréa sa att man ska försöka ha saker att se fram emot, då är det inte lika jobbigt. Och jag kan verkligen tänka mig att det hjälper..

Två flygbiljetter

Eftersom jag fått en familj nu så är det dags för nästa steg: förberedelserna. Visst, det är fem månader kvar tills jag åker. Men det är bättre att börja tidigt än för sent, right? Hehehe.

Min mail plingade till för en stund sen och såg att det var från Cultural Care. Trodde det skulle vara något roligt men nej, det var bara en faktura.. Efter att ha kollat och blivit jäkligt förvirrad när jag såg över min ekonomi insåg jag att dom har skrivit helt fel. Dom vill att jag ska betala för två biljetter?! Sen verkar det helt mysko för dom andra som fått familjer före mig har inte fått någon faktura. Vad är detta? Ringer till CC imorgon i alla fall (känns som jag ringer dit varje dag).

Annars då?
Händer väl inte så mycket just nu. Mailar med familjen och försöker hålla kontakten. Har redan börjat fundera vad jag ska ge för presenter till barnen... Eftersom jag är den första svenska au pairen dom kommer ha, och då barnen spelar fotboll, ska jag vara som alla andra och ge dom en varsin svensk fotbollströja! Det är ju faktiskt väldigt smart och dom tröjorna verkar vara väldigt uppskattade så why not. Ska fundera ut något mer och vad jag ska ge till föräldrarna också.

16 augusti!

Nu har min hostmom äntligen mailat ett datum som passade dom! Den 16 augusti åker jag alltså till usa från kastrup i köpenhamn. WOHOOO. Det var det datumet som jag skrev på min ansökan, men sen tyckte hon på CC att jag skulle ändra till den 2 augusti eftersom det är större chans att jag kom iväg den 16. Sedär, rätt hade hon. Lite dumt bara att jag blivit helt inställd på den 2 augusti, ooooh well. Det första jag gör imorgon är att ringa CC och berätta detta. Hohoho spännande. ÄNTLIGEN har jag ett datum! Nu hoppas jag att någon av mina au pair buddies också kommer åka den 16.. hehehehe. Ifall ni ska så säg till på direkten!


Boktips!

Tog en spontan sväng inom biblioteket igår. Jag har varit där två gånger sedan jag började på JB. Två gånger... Helt fruktansvärt. Annars brukade jag vara där mycket oftare. Hur som helst! När jag gick runt bland hyllorna såg jag plötsligt en bok med den Amerikanska flaggan och texten au pair i USA. Så givetvis började jag bläddra i den och fann den så intressant att jag lånade hem den, haha.


Au pair i USA av: Floor de Jongh

Nu har jag precis börjat läsa så jag kan väl inte säga så mycket. Den är skriven i engelska och handlar om en tjej från Nederländerna som åkte iväg som Au Pair på nittiotalet. Hon åkte dit med inställningen om att hon inte skulle jobba (vilket man absolut inte ska göra). Hon ville bara lära sig engelska och göra roliga saker. Hon skriver om hennes år där borta, om hemlängtan, semester, amerikanska pojkvänner etc.

Den verkar vara väldigt bra även om en hel del saker skiljer sig från den tiden om man jämför med nu. Men tycker ändå att man borde läsa denna boken om man ska åka iväg som au pair. Ett tips bara!

FRÅGOR/SVAR

Tänkte att jag lika gärna kunde göra ett inlägg om denna frågorna som jag precis fick eftersom det säkert finns andra som undrar samma sak eller tycker det är intressant att veta.

Hur långt innan avresan började du söka?

Jag började med min ansökan redan i oktober förra året. Dock skickade jag inte in papprena förrän den 2 februari... Jag vet, extremt segt gjort av mig. Men jag var lat och la samtidigt ner enormt mycket tid på mina papper. Ansökningen tar sin lilla tid så om man vill åka i sommar är det smart att sätta igång redan nu!

Hur mycket får man egentligen välja när det gäller värdfamilj, barn, stad m.m?
Nu åker jag ju med Cultural Care och då finns det ett matching sheet där man får kryssa i olika saker, t.ex. om man vill ta hand om barn med särskilda behov, om man kan tänka sig hamna hos en ensamstående mamma/pappa eller homosexuell familj. Sen får man även välja åldrar. Man kan även passa på att skriva ner hur många barn som man är villig att ta hand om!

Tyvärr så får man inte välja stad längre eftersom det är så många som söker. Det var i alla fall vad min rekryteringsledare sa till mig. Har för mig att man fick välja stad om man åkte med SI men dom har nog också ändrat det. Fast jag är inte säker!

Jag hoppas att svaren dög! ;)

Finalize

Slog en pling till Cultural Care i Stockholm tidigare idag och berättade att vi sagt ja till varandra! Wohooo. Dock har vi inte kommit överrens om ett datum ännu eftersom familjen skulle kolla med deras nuvarande au pair först. Så jag får ringa en gång till sen. Lite drygt. När jag mailade den andra au pairen så skrev hon att hennes sista dag hos familjen är den 9 augusti. Mitt preliminära datum är den 2 augusti så om jag åker då är jag på training school till fredagen den 6 augusti. Så antagligen kommer jag vara framme på kvällen där. Då kommer jag vara där i 3 dagar tillsammans med henne.


Boston!


Boston here I come!!!

Nu har jag och familjen sagt ja till varandra!

Jag kände redan från början att detta var en toppen familj och även om detta inte var stället som jag tänk mig från början så fanns det inte en chans att jag skulle kunna säga nej till dom. Helt underbara dom! Imorgon ska jag ta och ringa till CC. Och min mamman skulle göra detsamma.

 

Jag är riktigt glad över att det gick så snabbt för mig att hitta en familj som det kändes bra med. När jag skickade in papprena så trodde jag att jag skulle få minst 20 matcher innan jag kände mig nöjd eftersom jag är väldigt kräsen. Men nej. Den andra matchen var "the one"!

 

Well, jag vet inte vad jag mer kan berätta om familjen.. Har jag sagt att pappan är judisk och från Kanada? Så jag kommer få fira både en vanlig "kristen" jul och en judisk. Dom åker till Kanada några gånger om året för att hälsa på deras släkt och jag kommer få följa med om jag vill. Hahaha älskar deras accent så det ska bli galet roligt!

Hoho vad jag är peppad!
Nu ska jag ringa min söta farmor och berätta allt!


Skype hit och skype dit

Skypade med hela familjen precis, inklusive deras lille vovsing! Oh my god. Alltså om ni tycker samtalet är jobbigt så vänta bara på detta. Min puls slog i 150 när jag såg att dom ringde upp mig. Yrade runt som en yr höna i mitt rum för att tända lampor osv eftersom camen jag har är från 1600-talet och skitkass, hehe. Anyways, mamman sa att barnen var trötta eftersom dom varit ute hela dagen plus att dom var blyga, så det var lite stelt i början. Men det förstår man ju! Jag är ju en människa som dom aldrig pratat med innan. Samtidigt så var jag i chock hahaha. Gud, nej hon måste fattat att jag var så nervös. Kidsen var hur söta som helst och pojkarna kunde inte sluta babbla i mun på varandra i slutet. HAHA och är det inte typiskt att först kommer min syrra in i mitt rum och slår upp dörren och bara; JURASSIC PARK GÅR PÅ TV NU! Sen fem minuter efter kommer pappa och gör samma sak. Oh my god... Men vet ni vad? Under samtalet sa mamman "Jag hoppas verkligen att du vill komma hit i sommar och vara hos oss i ett helt år. Vi kan ju bestämma helt imorgon!"


Ursäkta för ett rörigt inlägg men jag helt uppspelt!
I'm so happy right now!

"I'm going to tell her that I love her!"

YEEEEEEES, trodde jag skulle kasta den jäkla skit saken i väggen. Har jag äntligen fixat camen efter en evighets googlande eftersom skivan är spårlöst borta. Hann tyvärr inte skypa med familjen vid 14 som dom hade frågat, som tur var det lugnt för dom! Dom passade på att gå ut eftersom det tydligen var fint väder i Boston idag. Tur att någon har fint väder. Här har det bara regnat hela dagen med dimma.

Oh well, jag har varit i Kristianstad idag med resten av min familj. Så jag kollade mailen en snabbis innan vi körde. Mamman skrev att när hon hade sagt åt barnen att tänka på vad dom ville säga och fråga mig, hade lill killen sagt "I'm going to tell her that I love her!".

Naawww, vilket charmtroll! Det gjorde hela min dag.
Nu ska jag gå och fixa till mig så att man inte ser alldeles för hemsk ut inför skypemötet.


Skype med barnen.

Jag och barnen ska skypa någon dag nu i helgen. Looking forward to it! Jag bara undrar om det finns några speciella frågor som man bör ställa till barnen? Annars hade jag bara tänkt att prata på och lära känna dom. Men ifall någon har något tips, feel free to let me know.

Jaha...nu ska man ju bara leta upp webcamen också + installations CDn.
Haha jag har ingen aning om vart dom sakerna kan ha tagit vägen. Lovely.


Weekend trip

Jag och mamman har flitig mail kontakt och jag sände iväg ett mail igår kväll till deras nuvarande au pair med frågor. Fick svar några timmar efter och området dom bor i (10 min från Boston) verkar hur bra som helst med massor av au pairer. Vilket jag tycker är väldigt viktigt, så att man inte blir ensam liksom. Den närmsta bodde två hus bort. Det är ju sjukt nära! I like it a lot.

Mamman berättade även om en kurs som verkade sjukt intressant och som jag blev väldigt intresserad av. Man läser om den Americanska historian, politik, kultur etc. Sen åker man även på en weekendtrip till antingen, Washington DC, Montreal, Quebec City, Philadelphia (till ett Amish område), och Niagra Falls. Om de nu blir denna familjen så ska jag verkligen ta och kolla upp det. Sjukt intressant, jag är helt faschinerad av Amish folket!





Jag har funderat och funderat och jag har kommit fram till att det finns inget negativt med denna familjen. Det finns även ingenting som gör att jag känner tvekan eller att jag vill säga nej. Hittills i alla fall! Så jag är beredd att säga ja till dom. :)

Så nu är det väl upp till dom. Saken är ju den att dom kanske pratar med flera Au pairer samtidigt. Vågar inte fråga dom om det.. hehe. Men vem vet, det kan ju hända att man får ett nej bara sådär. Därför försöker jag ändå vara beredd på det. Så jag går runt och är ständigt nervös!

Men jag har inte försått hur jag ska göra nu, ska jag vänta tills familjen säger att dom vill säga ja till mig (om dom nu vill det) eller ska jag ta intiativet och säga det till dom, eller ringa till CC? Eller som sagt vänta?

Dagens fråga

Bild från Cultural Care.

Hur mycket information om familjerna tycker ni egentligen att det är okej att lägga ut på internet?

Jag har sett att vissa bloggare skriver ut efternamnet på familjerna redan efter att dom blivit matchade. Alltså inte ens fått ett ja. Jag tycker nästan det ligger på riskzonen för namn och sånt ska man ju helst undvika! Har till och med hört att au pairer blivit hemskickade på grund av att dom lagt ut bilder på barnen utan föräldrarnas tillstånd (ärligt talat vem gör så). Så jag är lite skraj när det gäller sånt.

Ni blivande au pairer som har bloggar. Tänker ni fråga era värdfamiljer ifall ni får lägga ut bilder på barnen? (För om man nu tänker göra det så måste man ju faktiskt ta och fråga). Jag vet faktiskt inte om jag vill lägga ut bilder på dom och jag tycker nästan att det hade varit lite pinsamt att fråga. Sen samtidigt, att lägga ut en massa bilder känns nästan lite...jag vet inte, intrång? Jag är lite osäker på det där och tänker ta och fundera på den saken innan jag bestämmer mig. Det är ju en stor skillnad mellan svenskar och amerikaner när det gäller sånt också.

Jag vill gärna höra vad ni tänker!
:)))


Telephone

När klockan närmade sig halv så satt jag och rå stirrade på min mobil för när jag ringde till CC i sthlm imorse så frågade hon ifall jag ville att dom skulle ringa mig på mobilen. Så det var ju det enda jag tänkte på! Men nej ingen ringde på mobilen och plötsligt började hemtelefonen ringa. Jag använder aldrig den eftersom det är så jäkla kass mottagning med den i mitt rum. Skit telefon! Så min första tanke var "NEJ, måste dom andra höra när jag pratar!?" Pappa satt med telefonen i handen och kollade konstigt åt numret medan jag kom inspringandes i köket, i slow motion ni vet.  "NNNNOOOOOOOOOOOOOO" och kastade mig över telefonen innan han hade hunnit svara.

Haha kanske inte riktigt men nästan! Såg nog roligt ut. Hahaha men gud vad jag babblar. Samtalet gick hur bra som helst. Det bröts inte och jag kunde få prata ifred i mitt rum. Vi pratade i ungefär 40 minuter. I början var jag så nervös att jag hade kunnat svimma men det försvann så fort jag pratade med henne, hehe. Hon var jättetrevlig, skämtade och berättade väldigt mycket om familjen. Jag behövde knappt ställa några frågor. För jag fick svar på det mesta. Jag ställde lite fler frågor men sen sa det stopp. Min hjärna fick en liten black out. Jag hade ju skrivit upp en massa frågor som jag ställde men tyckte inte det riktigt räckte så när vi la på så kom jag på några fler så nu ska jag maila dom till henne! Hon berömde även min engelska. Shit vad glad jag blev. Själv tycker jag att jag suger men hon förstår nog när orden flyger iväg från huvudet. Man är ju inte direkt van vid att snacka engelska så där.

Får hoppas att detta går an. Jag gillade det jag hörde :)
Ska bli kul och få veta mer om dom!

Samtal med värdmamman.

Jag och mamman har mailat med varandra nu lite grann. Hon kommer ringa mig vid 08.30 pm. Det är om mindre än en timme. Jag är så nervös. Ni vet när man är så nervös att man mår illa? Måste hämta ett glas vatten innan, haha. Mamman verkar jättego så egentligen har jag inget att vara nervös för. Tror jag inte, i alla fall.

Önska mig lycka till!
Uppdaterar efter att jag pratat med dom!


So far so good.

Wowowow. Här går det snabbt fram! Boston familjen öppnade precis upp deras profil så nu kan jag se hela deras ansökan, personliga brev och en himla massa bilder! Hur roligt som helst. Jag gillar verkligen denna familjen. Min förra match är ingenting om man jämför med denna! Det känns som att vi är riktigt matchade. Det som dom skrev på sitt personliga brev om t.ex. vad dom söker. Det har jag svarat på i mitt personliga brev. Så detta var en riktigt bra match om jag får säga det så!

Några har frågat hur gamla barnen är. Glömde visst skriva det, my bad! Det är två pojkar på 5 och 7 och en flicka på 9! Barnen är hur söta som helst, satt och nawade framför datorskärmen när jag kollade på bilderna, haha you get it.

By the way är det familjerna som väljer själva att "öppna upp" sina profiler eller är det CC? Ringer dom till CC och ber dom öppna upp profilen eller kan dom göra det själva? Satt och funderade på detta så om någon vet, skriv! :)

You have a match #2

Jag borde egentligen lagt mig för längesen men jag fastnade framför en massa bloggar... så klart. Jag har som rutin att alltid kolla mailen innan jag stänger av datorn och nu när jag gjorde det såg jag att jag fått en ny match! Waah försökte hålla mig lugn men nej det gick ju inte. Så nu måste jag skriva av mig, hehe.

Denna familjen bor på nordöstra sidan av landet, närmare bestämt Boston! Jag gillar det jag läst hittills. Står mycket mer om denna familjen på sidan än vad det gjorde på min första match's sida och det är ju jäkligt mycket bättre haha. Jag hoppas innerligt att jag får ett samtal med dom här denna gång. Eller åtminstonde ett mail! Familjen består av en mamma och pappa med tre barn (och en hund).


Nej jösses nu måste jag verkligen gå och lägga mig.
TTYL!


(edit: hahaha glömde säga att det äldsta barnet, som är en flicka, ÄLSKAR Harry Potter. Ja.. jag blev helt till mig. Jag ÄLSKAR också Harry Potter, kan det bli bättre?!)

Surprise

 

Nu så har min kära vän Gabbi skickat in sin ansökan så förhoppningsvis så är hon godkänd snart! Haha det roliga är att Gabbi går i min klass och när jag skulle gå på informationsmötet i Kristianstad så visade det sig att hon också var där. "Whaaaaat är du också här?! Ska du också åka iväg?!". Kul haha. Hoppas att vi kommer iväg samtidigt eller i alla fall hamnar på samma sida av landet. Hade varit fett roligt :)

21.21

Tråkigt när det blir så glest med inlägg. Jag vet ju inte vad jag ska skriva eftersom matchnings processen är så seg just nu. Ifall någon där ute har något tips på vad man kan skriva så uppskattas det mer än gärna, hehe.

En sak till. Om ni tyckte att det var drygt att vänta tills ni blev godkända. Då kan jag säga att vänta på matchningar är värre. :'D Kollar min mail 1000 ggr om dagen och har börjat hata alla dessa facebook mail. But what to do!

Appropå ingenting så ska Lollo prata med sin familj ikväll. Önskar henne lycka till! ;)

Gone.

Såg att min match från San Francisco har försvunnit.
Jaaahaaaaaaa.
Bara och vänta på en ny då. DRYGT.
Ett samtal hade väl inte skadat. Haha men nej, no hard feelings!
Hoppas att jag får en ny match snart. Denna väntan är fett jobbig.


Happ happ.

Okej, Tinde vill att jag ska uppdatera så here we go! ;)

Inget har hänt sen i lördags, bu. Men jag ringde CC imorse och sa att jag var intresserad! Hon frågade varför och jag sa som det var. Barnen är i bra ålder och dom sysslar med sporter som jag själv gått på innan :) Dom känns bra helt enkelt, av det lilla jag fått veta i alla fall. Så yeah, hon skulle säga det till Boston kontoret sen meddelar dom det vidare till familjen.

Har varit hemma hos Pöpen idag med, hon hjälpte mig filma. Fy vad pinsamt. Men det var faktiskt lättare när någon annan filmade än när jag gjorde det själv. Fastän jag SKÄMDES ihjäl. Skäms fortfarande...hehe. Nu ska jag bara klippa och välja ut en låt.

Men först så ska jag kolla på Familjen Annorlunda och säsongstarten av Hollywood fruarna.
Maria Montazami :* Har saknat henne.

You have a match!

Oh ni anar inte hur glad jag blev när jag kollade min mail imorse. Jag har fått min första match! Finally säger jag bara. Har blivit grön av avundsjuka när andra au pairer jag känner blivit matchade, hehe.

Har läst lite om dom nu, det står inte så mycket på deras sida. Har hört att man kan få se mer senare om familjen blir mer intresserad. Stämmer det? Någon som vet? Jag tycker i alla fall att dom verkar jättebra! Och skulle väldigt gärna vilja prata med dom i telefon. Så jag hoppas att dom hör av sig... Det är en familj i California med 2 barn som bor 10 minuter med bil till San Francisco. Barnen är lite äldre, 11 och 8. Men det gör mig ingenting, tvärtom! Dom är även väldigt aktiva inom sport. Många sporter som jag själv gått på för några år sedan, vilket är ett stooort plus :)

Trodde inte att min första match skulle vara så här bra,
men jag försöker att inte ha för höga förhoppningar... Håll tummarna!



Nytt kollage.

Happ det har väl inte hänt så mycket på den senaste tiden... Mer än att jag kollat min mail 100 ggr om dagen. Zero mails from Cultural Care.

Jag har i alla fall gjort ett helt nytt kollage! Det blev mer som en scrapbook men jag är nöööjd. Framför allt eftersom jag har fler bilder på barn nu. Lyckades få tag i fler bilder då jag fixade den andra datorn som var kapput. Tackar så hemskt mycket för externa hårddiskar. Så nu har jag mailat den till CC i en pdf fil. Såg att mitt gamla kollage låg uppe nu, dom har ju skannat in den. HAHAHA min pappa fick grått ansikte och oranga läppar. Inte ok. Jaja. Förhoppningsvis blir detta nya mycket bättre!

RSS 2.0