Resfeber

Jag har två helger kvar i Sverige. Blev enormt chockad när jag såg det i kalendern precis. Sen börjar jag även få resfeber. Det är jättejobbigt, verkligen. Jag börjar bli orolig. Tänk så är det inte som jag trodde? Tänk så vill jag inte vara kvar? Tänk så hamnar jag i rematch? Tänk så åker jag hem efter en månad? Tänk så händer något jättehemskt här hemma? Positiva tankar, positiva tankar. Nej det är inte alltid så lätt. Har dock inte fått någon direkt ångest ännu. Men den kommer nog snart. Jag bara väntar på den.

Har förresten börjat drömma om att jag packar ner grejer i mina väskor och sakerna tar aldrig slut. Väskan går knappt att stänga och det blir tungt och allt det där, jag får smått panik också. Antar att det är på grund av att jag är så extremt förväntansfull och att USA finns i mitt huvud 24/7. Blir i alla fall glad av tanken att jag snart kommer träffa några av mina Boston kompisar!

Sofia, som kommer bo typ 20 minuter ifrån mig, hur kan man sakna någon man aldrig träffat?
Tina, min tyska vän som jag mailat med sen i februari. Vi har redan stora saker planerade. Våra värdbarn är bra kompisar och hon bor med gångavstånd ifrån mig. Hon kommer en vecka före mig.
Elin, som kommer åka till Boston SAMTIDIGT som mig. Hon åker också den 16onde och vi åker samma buss till Boston! Elin, jag kommer hålla din hand hela vägen och jag ska försöka att inte spy av nervositet när vi ska möta våra världfamiljer. Bara så du vet. :)


Soon, soon, very soon! :)

Flygtider

Hola!

Snacka om att jag varit otålig när flera som åker från Arlanda fick sina i måndags och flera som åker från Landvetter fick sina igår... Kollade min profilsida 24/7. Men nu äntligen, äntligen, äntligen har jag fått mina flygtider! Så här ser det ut:

Copenhagen to Frankfurt - Monday, August 16, 2010
Departure: 06:00

Copenhagen, Denmark - Kastrup.

Arrival: 07:30
Frankfurt, Germany - Frankfurt.

Frankfurt to New York - Monday, August 16, 2010
Departure:10:50
Frankfurt, Germany - Frankfurt International

Arrival: 13:10
New York, USA - John F Kennedy

Last check in är en timme innan flyget lyfter, så jag borde vara på flygplatsen senast 04.00. och det tar en timme att köra till Köpenhamn från mig (senast 03.00). Någon som tycker att det är lönt att ens sova? Haha. Snacka om att man kommer vara jetlaggad.

Fler som åker från Köpenhamn då?


9865 :-

Sådärja.

Nu är allt betalat till Cultural Care. Känns skönt, som någon slags lättnad!
Sista sekunden är jag i också. Sån är jag, haha. Är dock lite sur över att det är så jäkla dyrt att åka med CC, om man t.ex jämför med SI. Men men, that's life.

Förresten så måste bara tacka pappa som hjälpte mig med depositionen.
Snäll är han. Alltid.

Synd man inte har lite roliga bilder att lägga in och så.
Händer inte allt för mycket just nu. Nu kan jag bara tagga loss i alla fall!


Här bjuder jag på en bild, HAHA. Glad_tjej_91. Ett försök till en av mina alla au pair videor. Jag slapp ju göra en eftersom jag hann matcha med Bostonfamiljen innan den blev klar. Jag gjorde 3 försök. En gång i mitt rum (bilden), en gång i badrummet och en gång i Saras badrum, med hennes hjälp. Jag är såååå glad jag slapp visa upp den!

(Har förresten ändrat min blogg för sista gången, nu är den som den såg ut från början, bara en annan bakgrund. Så nu jäklar ska jag behålla denna under hela året!!)

what to do with my cell phone

Som många andra har jag nu också börjat fundera på detta.
Såg nu senast en disskusion på facebook om det med.

Ska jag lämna kvar min svenska mobil hemma? Eller ta med den? Jag kommer knappast använda den liksom. Men jag vet inte, det känns lite som en trygghet att ha med sig den dom första dagarna. Hur ska ni göra?



Har förresten redan fått mitt amerikanska mobilnummer
som jag kommer använda under året av min hostmom! Fin fint :)

3 veckor kvar.

Denna dryga väntan!

Nu har jag väntat sen i slutet av mars. Och  nu är det bara 3 veckor kvar. Eller ja, 3 veckor kvar blir det imorgon. GALET. Jag drömmer om USA varje natt. Jag har till och med börjat prata engelska i mina drömmar, säg mig, är inte det lite väl sinnesjukt? Hahaha, jag är så peppad bara!

Imorgon åker Lollo till New York, och sen vidare till Philadelphia. Är glad att jag hann säga hejdå till henne på kristianstadsdagarna. Lycka till sötan, vi ses i staterna!

Kvar att göra:
Kirra present till värdföräldrarna.
Köpa adapter & tsa lås.
Skicka in papper om internationellt körkort.
Packa.

- and i'm ready to go!

Presenttips till värdfamiljen

Här kommer några tips på vad man kan köpa till sin värdfamilj. Har fått lite inspiration från vad jag läst på CC facebook sida, bloggar och vissa saker har jag kommit på själv osv. Det kanske inte så mycket men man kanske får lite inspiration ändå? Och vill man ha det typiskt svenskt så kan man ju köpa något med Astrid Lindgren-tema t.ex.

Memory

Puzzel
Gosedjur
Vattenfärger
Fotbollströjor (Finns MASSOR i Gamla stan i Stockholm så kolla där när ni besöker ambassaden)
Klädesplagg
Klämmor

Pärlor (till att göra egna armband)
Lego
Sällskapsspel
Målarböcker
Astrid Lindgren böcker på engelska (Bröderna Lejonhjärta, Pippi Långstrump, Mio Min Mio etc)
Cd-skiva (av någon svensk artist t.ex. The Ark, Eric Saade eller Melodifestivalen)
Ljuslykta (från Kosta Boda)
Skål (Från Orrefors, t.ex. Hallon)
En bok om svenska traditioner (The year in Sweden)
Armband från SNÖ.
Choklad (Marabou & Alladin t.ex)
Kokbok (Very swedish)
Osthyvel (Verkar som dom inte har det i USA)
Scrapbook
(Som ni tillsammans fyller på under året)

Det var i alla fall det jag kom på för stunden! Har börjat planera min hejdå-fest och kommit fram till att jag inte ska ha en "fest" utan mer en middag. Tror det blir mycket bättre. Ska bara komma på ett bra datum! Åh vad jag inte vill säga hejdå..


Traning school

Såg precis att "training school" gruppen som jag startade för oss som åker den 16 augusti, fått 78 medlemmar! Snart 80 alltså. Jösses. Ska bli kul och se om man känner igen vissa sen när man väl är där ;)

One month left

Förlåt för att ni tvingas höra om mina nedräkningar men idag är det exakt en månad kvar! Om en månad sitter jag på planet mot New York och (om allt går som det ska) kommer jag inte tillbaka förrän om ett år.

WOHOOO.

Sen är jag lite ledsen faktiskt. Känns som jag bara tjatar på mina vänner hela tiden, jag vill så gärna träffa er innan jag åker. Men alltid är det något som sätts i vägen, eller så hör ingen av sig. Börjar bli lite less, för tiden går fortare än någonsin. I'm just saying...

En uppdatering

Okej. Så det är inte så mycket som händer nu.

Har börjat handla lite smågrejer inför resan. Hade tänkt köpa små schampoflaskor till dom första dagarna i skolan, onödigt att släpa på sådan onödig vikt när det finns att köpa i Boston, antagligen för ett billigare pris också! Sen lite andra grejer som behövs.

Eftersom jag är arbetslös och inte har så mycket att göra om dagarna så rensade jag hela min garderob och mina byråer. Mer än hälften fick min syrra ta för sig av, resten slängs väl eller lämnas bort. Men jag har fortfarande sjukt mycket kläder som jag vill ha med mig! Hur ska det gå när jag bara får ta med mig 23 kilo i en resväska. Som sagt jag har inte mycket att göra om dagarna så jag har redan börjat testa lite med packningen, haha. Åh herregud säger jag bara.. I-landsproblem.

Fick hem Mio min Mio på engelska, som jag hade tänkt att ge som present till tjejen på 9 år när jag kommer dit. Igår fick jag förresten hem ett bekant rosa kuvert från CC. I det låg mitt försäkringskort, schemat inför skolan i New York, och annan välbehövlig information om resan och skolan. Nu fattas bara flygtiderna! Sen fick jag även ett mail från min värdmamma om packningen och så. Hon har ju också hört att man bara får ha med en väska nu. Så hon berättade att jag inte behöver ta med mig handdukar och hårfön och sånt, det har dom. So that's great, för jag hade ändå inte fått plats med det, haha.

Sverigetröjor köpta i nån turistbutik i gamla stan, stockholm och boken på bokus.
33 dagar kvar.

Fem sanningar

Therese (kolla in hennes blogg) utmanar mig, eller hur man ska säga. Så why not! ;)
Här är fem sanningar om mig. Eftersom detta är en au pair blogg så försökte jag få allt handla om det.

1. Jag ville från början hamna i California som alla andra, men sedan blev jag helt besatt av New York. Men jag är jätte glad att det är Boston som jag ska till, verkar vara en grym stad! Så ni som ska åka snart, försök vara öppna för andra städer och delstater. Dom andra ställena kan man åka på semester till.



2. Jag är rädd att mina vänner ska glömma bort mig under året. Denna är nog värst...

3. Jag är rädd för att misslyckas med mitt år där borta. Med det menar jag att jag absolut inte vill åka hem pga hemlängtan eller något sådant. Jag ska stanna där i minst ett år och jag vägrar sätta min fot i svensk mark förrän i September 2011.

4. Jag har skrivit värsta listan på saker jag ska se och göra i USA. Den får ni kanske se nån dag.

5. Jag valde att åka iväg som au pair för att jag vill lära mig flytande engelska, bli mer självständig, modigare och för att skaffa fler erfarenheter. Denna listan kan göras lång...

Nån mer som känner sig manad och vill berätta fem sanningar om sig själv?

1 Juli



Jaha, då var vi redan i Juli.
Nu kan jag säga att jag åker nästa månad. Nästa månad... Jag börjar bli äckligt nervös, men samtidigt dör jag nästan av längtan! Det är jobbigt att må så här, aaah.Har i alla fall börjat fixa alla presenter till min kära värdfamilj. Vad jag hittat på till dom kommer ni säkert få se i ett senare inlägg, fast det är inget märkvärdigt. Borde även börja planera min avskedsfest. Hur sjukt är inte det?

Hur är det med er andra som ska åka snart?

Nervösa? Börjat packa? Köpt presenter?
Fixat visum? Pratat med värdfamiljerna?

Jag vill höra! :D


RSS 2.0