Dagens fråga

Bild från Cultural Care.

Hur mycket information om familjerna tycker ni egentligen att det är okej att lägga ut på internet?

Jag har sett att vissa bloggare skriver ut efternamnet på familjerna redan efter att dom blivit matchade. Alltså inte ens fått ett ja. Jag tycker nästan det ligger på riskzonen för namn och sånt ska man ju helst undvika! Har till och med hört att au pairer blivit hemskickade på grund av att dom lagt ut bilder på barnen utan föräldrarnas tillstånd (ärligt talat vem gör så). Så jag är lite skraj när det gäller sånt.

Ni blivande au pairer som har bloggar. Tänker ni fråga era värdfamiljer ifall ni får lägga ut bilder på barnen? (För om man nu tänker göra det så måste man ju faktiskt ta och fråga). Jag vet faktiskt inte om jag vill lägga ut bilder på dom och jag tycker nästan att det hade varit lite pinsamt att fråga. Sen samtidigt, att lägga ut en massa bilder känns nästan lite...jag vet inte, intrång? Jag är lite osäker på det där och tänker ta och fundera på den saken innan jag bestämmer mig. Det är ju en stor skillnad mellan svenskar och amerikaner när det gäller sånt också.

Jag vill gärna höra vad ni tänker!
:)))


Kommentarer
malin - blivande au pair

Namn och sånt skulle jag aldrig lägga ut om dom inte säger ja, inte heller bilder .. men det vågar man ju inte fråga förens man är där isf :P haha!



(men ja vad bra, du får prata med dom mer hoppas jag på isf (: och att det bara bli bättre och bättre för varje samtal!)

2010-03-17 KL. 12:49:09
URL: http://wakoo.blogg.se/
Lollo ♥

jag tror jag har lagt upp deras efternamn, hmhm. gjorde iaf det på första. Angående bilder och så.. jag frågade min mamma i förra mejlet men har inte fått svar ._.



btw så får jag inte igång msn idag D:

2010-03-17 KL. 14:32:05
URL: http://theaupaircousins.blogspot.com/
Sofie

Jaa, engelska är väl inte det svåraste ämnet i skolan så att säga. Dock glömmer man väldigt fort, har ju ändå varit hemma i nästan tre år nu men givetvis pratar jag bättre än medel fortfarande.



Vad det gäller inlägget så tycker jag det är jättesvårt. Skulle ju såklart inte lägga ut bilder eller så utan att fråga, men kommer nog vänta med att ens fråga tills jag känner dem lite bättre. Kanske att jag gör det när jag väl är där.

2010-03-17 KL. 15:40:23
URL: http://sofiesusa.blogg.se/
Lollo ♥

haha har jag inte ändrat det o_o WILL DO :D

2010-03-17 KL. 16:23:20
URL: http://theaupaircousins.blogspot.com/
Eva

Hej Marie! Lycka till med matchen i Boston! Hoppas du också hamnar där. Jag tror det är underbart :) Tyngsboro bor min familj i. Har du hört något mer från din match?

2010-03-17 KL. 16:25:02
URL: http://evauhlin.blogg.se/
Camilla

Svar: Okej vad bra :D

2010-03-17 KL. 16:42:28
URL: http://sunandstorm.blogg.se/
Eva

Ja det är bara 11 dagar kvar nu! Är både jättenervöst och jättekul :) mycket blandade känslor! Är lite instabil i humöret ;)

Ja absolut, kommer du till Boston måste vi ses när du anlänt! :)

2010-03-17 KL. 16:47:02
URL: http://evauhlin.blogg.se/
Sara

Jag tror du kommer tycka det är som din familj, som om du lägger upp bilder på dina syskon eller något liknande. :)

2010-03-17 KL. 17:01:15
URL: http://slarsdotter.blogg.se/
Nathalie

Jag ska fråga min familj, som jag förhoppningsvis får sen, om jag får lägga ut bilder på mig tillsammans med barnen. Om man har varit på någon rolig utflykt eller liknande så kan det ju kanske vara kul att lägga ut någon bild så att andra får se vad man har för sig.

Jag vet att jag skulle vilja se mer bilder på bloggar på au pairer med sina barn de tar hand om. :)

2010-03-17 KL. 17:47:10
URL: http://nathalieidasofie.blogg.se/
Nathalie

Sv: Jaaa alltså jag fasar verkligen för att packa. Vilka kläder ska man ta med sig och vilka ska man lämna hemma? Hur svårt som helst ju. Jag kommer vela ta med mig hela garderoben, vilket givetvis inte kommer att gå. Men va jobbigt att lämna massa fina kläder hemma. :/

Och jag tror att jag kommer behöva ha två väskor med mig men jag har bara en resväska, skitfin rosa haha, men man kan kanske låna av någon. Känner att jag inte har råd att köpa en ny till. Det är fan dyrt. Men vem vill låna ut en resväska i ett år liksom? :/

Och jag kommer typ vela shoppa gärnet där nere (eller uppe?). Men tänk om man inte får med sig allt hem sen.

Herrejesus va mycket att tänka på. :)

2010-03-17 KL. 18:05:32
URL: http://nathalieidasofie.blogg.se/
Nathalie

Jaa precis. Jag förstår henne/dom absolut. Mamma oroar sig mest för att dom ska typ ta mitt pass så att jag inte kommer hem sen. Hon har bara hört mamma dumma historier angående au pair-resor.



Jag ska också fråga sen när man har kommit dit och så. :)



Ja men eller hur! Men om man hoppar lite på väskan eller ber ett av barnen att sätta sig på den så går den kanske ihop till slut. Haha. Nej men det fixar sig nog. Jag sak iaf ha med mig en hel drös med vaakumpåsar. :D

2010-03-17 KL. 20:27:58
URL: http://nathalieidasofie.blogg.se/
Nathalie

AAH, jaaa ! :) Men hittar ingen familj på kontot maybe it didn´t work out then.. :( menmen, bara att vänta på nästa i så fall..



Ja, men självklart!! natta91@hotmail.com

ADDA! :D

2010-03-17 KL. 21:30:22
URL: http://nathaliesbloggg.blogg.se/
Tinde

Jag skulle absolut aldrig skriva ut något mer än typ antal barn och område. Sen när vi matchat och pratat några gånger, skulle jag fråga om jag fick skriva ut namnen och sen efter lite ännu längre tid hade jag frågat om jag fick lägga ut bilder :) det är min plan iaf!



Men man får ju känna in från familj till familj, jag menar jag vet t.ex. de familjer som jag sitter barnvakt för nu här hemma i sverige, känner jag egentligen på magkänslan vad de tycker om det, så man kan ju faktiskt gå lite på det också och i vissa fall liksom låta bli att fråga bara för man vet att de inte skulle tycka om det!

2010-03-17 KL. 22:24:12
URL: http://theadventuresoftinde.blogg.se/
tigeryouth.

förhoppningsvis går allt bra!

Hur går det för dig, hur känns det om det skulle bli boston?

2010-03-18 KL. 12:41:44
URL: http://tigeryouth.com
sigrid

Jag tycker som du, att det är pinsamt att fråga, men jag skulle nog vilja lägga ut bilder på dem :)

Så det blir väl till att fråga :)



Förresten grattis till din nya och braiga match! Den verkair ju vara superbra! Ska ni prata mer ?

2010-03-18 KL. 12:47:57
URL: http://sigridiusa.blogg.se/
Sofia

Jag har ju skrivit lite om min familj, men jag skulle aldrig skriva information som tex namn, adresser, vart föräldrarna jobbar, bilder eller liknande. Jag tycker också det skulle kännas så pinsamt att fråga om man får lägga ut bilder och skriva ut namn. Men jag vill väldigt gärna få visa lite bilder, så jag tror jag ska fråga när jag väl har kommit till familjen och ha varit där ett tag och lärt känna dom.

2010-03-18 KL. 17:06:13
URL: http://sofiaaupair.blogg.se/

Kommentera gärna inlägget här:
? Alla kommentarer granskas innan dom godkänns.
? Är du anonym/har ingen blogg så svarar jag på din fråga här i kommentarsfältet!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback