23.13 Helgen i Montreal

Jag och min tyska vän Tina tog in på ett hostel, dels för att kunna ha ett lite mer privatliv och dels för att ha närmare till downtown. Femton minuters gångavstånd är inte så pjåkigt. Dock var det hostel vi valde fruktansvärt. Men om man betalar 50 dollar för 2 nätter får man faktiskt stå ut. Jag rekomenderar verkligen inte Hotel abeurge de paris. Vi begav oss mot Mount Royal. Det var 30 grader varmt och riktigt kvavt, underbart. Vi gick upp för en lång uppförsbacke och när vi trodde den var slut såg vi flera trappsteg som vi illa nog var tvungna att ta för att komma upp. När vi äntligen var framme var mina ben som spagetti. No kidding.



Men det var värt det, för utsikten därifrån var underbar! Stod där ett tag och bara njöt av utsikten...
Sedan begav vi oss mot downtown för att kolla in affärerna. Blev inte så mycket shopping, det var nästan samma utbud som i usa.

På natten till lördagen, när vi gick tillbaka till vårt fantastiskt fina hostel som jag tyvärr inte har några bilder på, hade våra rumskompisar för helgen ankommit. Två tjejer i vår ålder från England. Hur trevliga som helst! Klockan fem på morgonen vaknade vi alla upp av en massa ljud utanför. Vad var det som lät? Jo, en massa högljudda fulla killar. Oh lovely tänkte vi... Vaknade upp några timmar efter och öppnade upp dörren. Ser att det ligger två killar (som vi sedan fick reda på kom från Irland) stendäckade och omringade av ölburkar på golvet utanför vår dörr.

Så, medans vi var borta hade rummet mittemot som var en "male doorm" med åtta sängar fyllts på. Fyra killar från Irland, 4 killar från, Spanien, Argentina, Israel och Ecuador. Och det var vid detta laget som man undrade hur denna helgen kommer sluta, haha!

Under dagen begav jag och Tina oss mot The Old City och sedan mot piren för att åka på en guidad tur. Man måste ju faktiskt få ut någonting av denna resan så då är det en självklarhet att spana in alla sevärdheter!


Dom här guidebussarna här hur bra som helst, dom kan köra ner i vattnet så att man får en fin view från vattnet också.


Väldigt fint, right?

Gick hem rätt tidigt, våra ben värkte som aldrig förr. När vi väl var tillbaka till vårt hostel höll grabbarna på att förfesta. Ha ha ha, så vi umgicks med dom hela kvällen och drog till ett kasino och en bar med dom fyra killarna som kom från bland annat Spanien och Israel. Spanjoren berättade att han varit i Malmö några gånger. Är inte världen liten?!

Söndagen gick jag och Tina bara runt i downtown. Två roliga händelser som är värda att nämnas.


1) När jag beställde en latte på Stabucks och skulle betala med mitt kort var jag tvungen att visa ID. Plockade upp mitt svenska körkort och eftersom folk alltid rynkar på ögonbrynen berättade jag att det var ett swedish ID. Och killen som jobbade där svarade "Oh wow cool, i was in Mölndal last summer actually". Dock hann jag inte fråga hur, var och varför eftersom mitt kort plötsligt började krångla. Men hemskt vad man träffade folk som varit i Sverige i Kanada liksom.

2) När jag och Tina gick hem kom det fram 3 väldigt underliga snubbar till oss eftersom dom såg att gick runt och kollade på vägskyltar (som tur var var detta en väldigt crowded gata med massor av människor so no need to be nervous).

Myskokillen: So hey where do you come from?
Jag: Sweden
Myskokillen: Oh Switzerland!
Jag: No... Sweden, in Scandinavia, Europe...?
Myskokillen: Oh Sweden okay, so where in Canada is Sweden?
Jag: Wait what?

...

Jag hoppas för killens skull att han inte var seriös. Men med hans ansiktsuttryck verkade han vara allvarlig när han frågade mig det sista. Hoppas verkligen inte. Rundar av med att säga att helgen var riktigt bra och att jag är hur nöjd som helst med vår korta lilla Kanada tripp!

Kommentarer
Jennifer

ser fantastiskt ut!!! roligt att se bilder därifrån och roligt att ni gjorde er egen utflykt.

2010-09-08 KL. 18:42:26
URL: http://wilserinskan.blogg.se/
José

Hej svejs!! Som vanligt vackra o intressanta bilder och det var tydligen en galet kul o fin helg! Det gillar jag!!

Farfar o Elsie hälsar o tackar för kortet!!! Kram!

2010-09-08 KL. 23:18:21
farmor

Hej!Vilka utflykter så spännande,mycket att se...haha!

Jag också men behövde bara gå till ytterdörren,när jag möttes av hela NEW YORK från brevlådan,tack vare dig!Tack!

Ja du ser dig omkring verkligen,ja man skall ej dö nyfiken!

Kramar från farmor.

2010-09-08 KL. 23:41:32
Vico

haha, intressant! mölndal is the shit, vettu ;) haha :D nej men..btw, coolt att din farmor kommenterar ibland :D

2010-09-14 KL. 18:03:27

Kommentera gärna inlägget här:
? Alla kommentarer granskas innan dom godkänns.
? Är du anonym/har ingen blogg så svarar jag på din fråga här i kommentarsfältet!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback